TV SLOVENIJA 1, 01.09.2015, DNEVNIK, 19.29

Prijava Nacionalnemu_preiskovalnemu_uraduDEJAN LADIKA: Društvo mali delničarji je po včeraj 40milijonski dokapitalizaciji Perutnine Ptuj upravo družbe prijavilo Nacionalnemu preiskovalnemu uradu. Prepričani so, da je pri poslu s Slovensko industrijo jekla prišlo do korupcije, ta družba je zdaj postala večinski lastnik Perutnine, zato v društvu menijo, da bi morali o prodaji obvestiti Agencijo za trg vrednostnih papirjev in tudi druge delničarje.
GABRIJELA MILOŠIČ: Na skupščini se je razkrilo, da je ob dokapitalizaciji Perutnine Ptuj s strani Slovenske industrije jekla, s katero bo podjetje v ruski lasti uradno postalo 45odstotni lastnik Perutnine, v ozadju in brez vednosti preostalih delničarjev potekala tudi prodaja deleža v lasti štirih članov Perutnine uprave.


ROMAN GLASER (predsednik uprave Perutnine Ptuj): SIJ je želel imeti koncentracijo večjega dela kapitala in glede tudi na naložbo, ki jo ima holding, je tudi razumljivo,d a SIJ to želi imeti.
MILOŠIČ: S tem ko so štirje člani uprave ob Glaserju še Nada Kranjc, Tone Čeh in Milan Čuš SIJu prodali svoj večinski delež v Holdingu PMP, pa si je novi lastnik dejansko že zagotovil večinski delež v Perutnini. Koliko je SIJ odštel za delnice Perutninine uprave, ostaja skrivnost.
ROMAN GLASER: V tem trenutku ne bi bilo korektno, da bi to povedal, kajti takšno ceno, kot jo bomo mi dobili, bodo dobili vsi delničarji v Holdingu in seveda tudi to naj izvedo na skupščini.
RAJKO STANKOVIČ (Društvo Mali delničarji): Po naših informacijah so obljubili po 100 evrov na delnico in tako bodo menedžerji, na čelu doktor Glaserjem bogatejši za približno tri milijone evrov.
MILOŠIČ: Dogovor s SIJem o prodaji delnic v lasti Perutninine uprave bi morala ta po mnenju malih delničarjev ob skupščini prijaviti Agenciji za trg vrednostnih papirjev.
STANKOVIČ: Seveda bomo zahtevali o ATVPja, ki bi ob taki opciji moral biti obveščen takoj, in doktor Glaser je povedal, da tega ni naredil, da ukrepa s svojimi pristojnostmi.
MILOŠIČ: Po mnenju malih delničarjev, je namreč Uprava Romana Glaserja prekršila načelo anekopravne obravnave delničarjev, kršili pa naj bi tudi prevzemno zakonodajo.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Milošič Gabrijela
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 01. 09. 2015
Termin: 19:29
Trajanje:2