Svet24, S.S., Čet, 03. dec.. 2015
Uprava PP za delnico domnevno dobila 6 evrov več Page_1Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so včeraj skupaj s policisti od 6. ure na območjih ljubljanske in mariborske policijske uprave opravili 13 hišnih preiskav, v katerih iščejo dokaze za sum zlorabe položaja pri dokapitalizaciji družbe s Ptuja. Šlo naj bi za dokapitalizacijo Perutnine Ptuj (PP).Štirim osebam so odvzeli prostost.
NPU je predkazenski postopek začel septembra 2015 na podlagi pisne prijave, preiskovalci pa zbirajo obvestila in dokaze ter izvajajo druge potrebne ukrepe na podlagi usmeritev in navodil specializiranega državnega tožilstva,« so sporočili z Generalne policijske uprave.
Pojasnili so, da sumijo, da so osumljenci zlorabili svoj položaj pri izvedbi dokapitalizacije gospodarske družbe s sedežem na Ptuju. Rajko Stankovič iz Društva Mali delničarji Slovenije (MDS) trdi, da je preiskava po vsej verjetnosti usmerjena v ravnanja uprave PP pri dokapitalizaciji, ki jo izvaja Slovenska industrija jekla (Sij). 
Medij: Svet24
Rubrika: Ostalo
Avtorji: S.S.
Teme: mali delničarji
Datum: Čet, 03. dec.. 2015