RA SLOVENIJA 2, 27.06.2007, VAL 202, 10.30, ( Novice )
ROK PINTAR: Popoldne se bodo na redni letni skupščini sešli delničarji Poslovnega sistema Mercator. Odločali o bodo o spremembah statuta, dokapitalizaciji, delitvi bilančnega dobička in izplačilu dividend, pa tudi o imenovanju Srečka Kenda iz Istrabenza v nadzorni svet te trgovske družbe.
SIMEONA ROGELJ: Uprava in nadzorni svet Mercatorja tudi za letošnjo skupščino predlagata dokapitalizacijo oz. izdajo novih delnic. Tokrat, za razliko od lani, le za 20%

osnovnega kapitala družbe, predlog pa vključuje tudi izključitev prednostne pravice obstoječim delničarjem. To določilo letos za male delničarje, povezano v Vseslovensko združenje, ki je za tokratno skupščino zbralo nekaj več kot 3% glasov, ni problematično. Predsednik združenja Kristjan Verbič:
KRISTJAN VERBIČ: Argumenti, ki so nam bili podani in varovalke, ki so bile tudi dodatno vključene v predlog, zagotavljajo, da je ta dokapitalizacija resnično usmerjena v strateško rast podjetja.
ROGELJ: Na dnevnem redu skupščine pa bo tudi poročilo o ugotovitvah posebnega revizorja za preveritev posameznih poslov družbe, ki so jih v Mercatorju izpeljali še pod vodstvom nekdanjega predsednika uprave Zorana Jankoviča.



Medij: Radio Slovenija 2
Avtorji: Rogelj Simeona
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Val 202
Datum: 27. 06. 2007
Termin: 10:30
Trajanje:1