RA SLOVENIJA 1, 16.05.2007, DOGODKI IN ODMEVI, 15.54
Na skupščini delniške družbe Petrol so z veliko večino glasov potrdili poročili uprave in nadzornega sveta za poslovno leto 2006, ter tudi predlagane sklepe in nasprotne predloge z izjemo predloga spremembe malih delničarjev za višji znesek dividende, Jože Skok.
JOŽE SKOK: Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev mag. Kristjan Verbič je v imenu manjše skupine delničarjev podal nasprotne predloge, denimo da bi se dividende delile v viši 7 evrov bruto in ne v višini 5,5 evra.


MAG. KRISTJAN VERBIČ: Čudi nas, da niso bili tudi sprejeti na skupščini s strani delničarjev, namreč dvig dividende ob takih uspehih kot so bili realizirani v lanskem letu bi bil več kot pravzaprav samoumeven, vsaj utemeljen, tako da mi smo s tem predlogom uspeli pridobiti preko 21 odstotkov, kar pa je seveda premalo, da bi bil sprejet.
SKOK: O Verbičevem predlogu niti niso glasovali saj je skupščina že poprej potrdila predlog uprave in nadzornega sveta Petrola za delitev dividende v znesku 5,5 evra bruto. Predsednik uprave Marko Kryžanowski.
MARKO KRYŽANOWSKI: Uprava je menila, da je ta dividenda, ki je bila predlagana vmesna torej da glede na projekte, ki nas čakajo in pa predvsem projekte, ki so zelo investicijsko zahtevni imamo seveda možnost dodatnega črpanja sredstev lastnih sredstev in pa nenazadnje zelo pomembno je, da za delničarje tudi same da je dividenda stalna.
SKOK: Uprava Petrola in nadzorni svet sta prejela razrešnico za poslovno leto 2006.
KRYŽANOWSKI: Uprava Petrola je prepričana, da je v lanskem letu si uspešno začrtala cilje in jih tudi izvedla, nenazadnje to tudi sami rezultati kažejo 1,9 milijarde prometa in pa 49 milijonov evrov dobička. Skupščina Petrola je za novega člana nadzornega sveta izvolila Andreja Bratoža, namesto Jožeta Zagožna, ki je avgusta lani odstopil kot član in predsednik nadzornega sveta.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Skok Jože
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 16. 05. 2007
Termin: 15:30
Trajanje:3