INFO TV, 12.04.2007, NOVICE, 00.30
ANJA ZUPANC: Le nekaj dni po tem, ko se je iztekel rok za pripravo zakona o preoblikovanju zdravstvene zavarovalnice Vzajemna v delniško družbo, minister za zdravje Andrej Bručan pojasnjuje, da vlada posebnega zakona o Vzajemni še ni obravnavala, ker gre za tehnično zahteven zakon. Predstavniki Vseslovenskega združenja malih delničarjev pa naj bi že pred časom pri?eli pozivati vse zavarovance Vzajemne, naj se včlanijo v sekcijo Vzajemna, ki deluje znotraj združenja in naj bi zastopala njihove

interese v procesu morebitnega preoblikovanja družbe. Eden od zavarovancev Vzajemne, Rok Mencej, pa je ob tem opozoril, da so predstavniki združenja nedavno brez vednosti in privolitve zavarovancev imenovali vodilne člane omenjene sekcije.
ROK MENCEJ (zavarovanec Vzajemne): Za nas, se pravi za zavarovance je samoklicano vodstvo Sekcije Vzajemna v okviru Združenja vseslovenskih malih delničarjev nelegitimno, oziroma nelegalno.
KRISTJAN VERBIČ (predsednik VZMD): Na podlagi javnega poziva so bili imenovani člani izvršilnega odbora, tako da v tem smislu smo veliko bolj transparentni, demokratični, kot marsikatera od slovenskih institucij.
ZUPANC: Rok Mencej je od predsednika Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjana Verbiča zahteval jasen odgovor, ali so vodilni ?lani sekcije, ki je bila znotraj združenja ustanovljena za zastopanje interesov zavarovancev, sploh zavarovani pri Vzajemni.
MENCEJ: Lahko samo zavarovanci Vzajemne razpolagamo, oziroma odločamo o bodoči usodi zavarovalnice, nikakor pa ne bomo dopustili, ne gre za mene, jaz sem pač eden od teh, da nas neki samooklicani rešitelji malih delničarjev, ki sploh niso zavarovanci Vzajemne in pač ne morejo imeti interesa, ne glede na njihove strokovne preference, se opravičujem, to je pa res skregano s pametjo, odločajo o tem, kakšna bo usoda, ali pa vplivajo na to.
VERBIČ: Kdo ni zavarovanec Vzajemne?
NOVINARKA: Ste vi zavarovanec Vzajemne?
LUDVIK TOPLAK (član sekcije Vzajemna pri VZMD): Ne, zastopnik
NOVINARKA: Niste zavarovanec?
TOPLAK: Ne, zastopnik.
ZUPANC: Mencej od Verbiča še zahteva, da dejansko dokaže, koliko zavarovancev Vzajemne združenje malih delničarjev sploh zastopa. 10. maja naj bi sicer zasedala skupščina zavarovancev, na kateri naj bi odločali o poslovni združitvi z zavarovalnico Adriatic Slovenica.



Medij: Info TV
Avtorji: Zupanc Anja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Novice
Datum: 12. 04. 2007
Termin: 00:30
Trajanje:2