RA SLOVENIJA 1, 25.04.2007, DOGODKI IN ODMEVI, 15.54
Saga, povezana s preoblikovanjem Vzajemne, ki sega prav v politične vrhove, še ni končana, menijo v Vseslovenskem združenju malih delničarjev. Kot dodajajo, jih številni zavarovanci ogorčeno pozivajo, naj od vodstva Vzajemne zahtevajo odgovornost za dejanja in jasne odgovore na vprašanja, kaj se dogaja v ozadju. Simeona Rogelj.
SIMEONA ROGELJ: V drugem poskus preoblikovanja Vzajemne oziroma prenosa kapitala družbe na Adriatic Slovenico je Vzajemna brez soglasja zavarovancev zapravila

najmanj dva milijona evrov njihovega denarja, opozarja predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristijan Verbič.
KRISTIJAN VERBIČ: Po naši oceni je samo z dopisom, ki je bil poslan, žal šele potem, ko je bil sklic skupščine na velikonočni petek že opravljen in dejstvo, napravljenih vsaj za 800000 evrov neposredne škode zavarovancem oziroma lastnikom Vzajemne.
ROGELJ: V to oceno niso vključeni stroški cenitev, pravnih podlag in drugih aktivnosti, pravi Verbič in dodaja, da tudi zaradi drugih neodgovornih dejanj vodstva Vzajemne ljudje zahtevajo odgovornost. Zato resno razmišljajo o sklicu skupščine, na kateri bi od vodstva Vzajemne zahtevali pojasnila, v čigavem interesu posluje in razpravljali o odgovornosti vseh vpletenih v to, po njihovem veliko manipulacijo.
VERBIČ: Je več kot evidentno, da so bili postopki zelo skrbno pripravljeni in usmerjeni v to, da bi se izpeljali. Ne iz interesov in odločitev, ki bi bile avtonomne odločitve zavarovancev in lastnikov, pač pa, da je šlo za skrbno pripravljeno igro, znotraj katere je bila odločitev že vnaprej predvidena.
ROGELJ: Kaj vse se je med drugim dogajalo pred zdaj že preklicano skupščino, pojasnjuje sekretar združenja Rajko Stankovič.
RAJKO STANKOVIČ: Dokaza konkretnega nismo dobili, ker se ljudje bojijo, da so ljudje dobili predizpolnjene obrazce v podjetja pri plači in so jih morali tudi v podjetjih oddajati, ne. Se je pa to dogajalo v večih podjetjih na primorskem in na mariborskem koncu.
ROGELJ: Nadaljnje aktivnosti Združenja malih delničarjev bodo odvisne od odločitev sekcije Vzajemne v okviru združenja in od zakona, s katerim bo vlada predpisala način preoblikovanja te zdravstvene organizacije. Po nekaterih informacijah naj bi ga obravnavala že jutri, je še dodal Verbič.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Rogelj Simeona
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 25. 04. 2007
Termin: 15:30
Trajanje:2