Delo.si, 22.05.2014

zavarovalnica-triglav3-ih-1.1400697723.jpg.n.600pxZavarovalnica Triglav je imela v prvem četrtletju 25,6 milijona evrov čistega dobička in 256 milijonov evrov premije.

Ljubljana - Skupina Triglav letos uresničuje začrtane strateške usmeritve in je primerjalno z enakim obdobjem lani dosegla 12 odstotkov višji čisti dobiček Skupine Triglav, v višini 25,6 milijona evrov. Zaradi težavnih tržnih razmer, gospodarske krize in strateške usmerjenosti v dobičkonosnost je skupina v prvem trimesečju 2014 zbrala za odstotek manj kosmate zavarovalne in sozavarovalne premije, obračunali so je za 256,1 milijona evrov. Podrobnejši podatki o poslovanju bodo skladno s finančnim koledarjem družbe objavili jutri, je Zavarovalnica Triglav danes objavila na borznem Seonetu. 

Objavili so tudi, da spodbujajo delničarje k izvrševanju njihovih pravic z organiziranim zbiranjem pooblastil, na podlagi katerih lahko tudi brez osebne udeležbe na skupščini uveljavljajo svojo pravico do glasovanja in s tem neposredno vplivajo na upravljanje družbe. Zato bodo delničarji predvidoma jutri prejeli na svoj naslov (po podatkih delniške knjige, ki se vodi pri KDD) dopis z individualiziranim pooblastilom za glasovanje na 39. skupščini delničarjev, ki bo 10. junija 2014, s seznamom pooblaščencev in navodili za izpolnjevanje. Dopisu s pooblastilom bo priložena tudi povratna ovojnica z natisnjenim naslovom in plačano poštnino za vračilo izpolnjenega pooblastila.

Za pooblaščence so prijavljeni: predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar, član uprave Benjamin Jošar, predstavnik delavcev v Nadzornem svetu Triglava Miran Krštinc ali izvršni sekretar Društva Mali delničarji Slovenije (MDS) Grega Tekavc. Dodatna pojasnila v zvezi z vsebino pooblastila ali pa pomoč pri izpolnjevanju pooblastila lahko dobite na telefonski številki 080 555 555 vsak delavnik. Podpisano in izpolnjeno pooblastilo skladno z navodili je potrebno vrniti na naslov Zavarovalnice Triglav do vključno petka, 6. junija 2014.

Naj spomnimo, da sta uprava in NS Triglava sta v sklicu skupščine predlagala delitev 1,10 evra bruto dividende na delnico, skupaj 25 milijonov evrov, Vseslovensko društvo malih delničarjev VZMD pa z nasportnim predlom pričakuje 2,50 evra bruto na delnico ali skoraj 57 milijonov evrov bilančnega dobička, ki bi ga razdelili z dividendami med delničarje.