• Medij: Večer
  • Datum objave: torek, 24.01.2023

VEČER A1 24 1 2023

Ocenjujejo, da naj bi bilo oškodovanih okoli 447 tisoč naročnikov A1 v znesku 52 milijonov evrov. Že lani so od Telekoma Slovenije zahtevali 122 milijonov evrov 

Predstavniki Vseslovenskega združenja malih delničarjev( VZMD), ki jim predseduje Kristijan Verbič, so pretekli teden na ljubljanskem okrožnem sodišču vložil kolektivno tožbo tudi zoper telekomunikacijskega operaterja A1 Slovenija zaradi oškodovanja njihovih naročnikov v ocenjeni višini 52,334.248,18 evra. Ob tem pojasnjujejo, da naj bi bilo v zadnjih petih letih zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov, brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene, oškodovanih najmanj 447 tisoč naročnikov A1." V A1 pri poslovanju spoštujemo vso relevantno zakonodajo. Ocenjujemo, da so zahtevki VZMD neutemeljeni ter do potrošnikov zavajajoči, kar smo v dveh odgovorih izčrpno pojasnili tudi VZMD. Domnevne tožbe še nismo prejeli in z njo nismo seznanjeni," pa menijo v A1 Slovenija.

Spomnimo, da je VZMD na ljubljanskem okrožnem sodišču konec minulega leta že vložilo kolektivno tožbo zoper Telekom Slovenije zaradi oškodovanja njegovih naročnikov v ocenjeni višini 122,689.762,25 evra. Ocenjujejo, da naj bi bilo v zadnjih petih letih zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov oškodovanih najmanj 450 tisoč Telekomovih naročnikov.

"Prepričani smo, da so očitki VZMD, kolikor jih poznamo iz medijev in iz poziva, ki ga je prek svojih odvetnikov v oktobru 2022 naslovil na našo družbo, v celoti neutemeljeni, kar smo jim v odgovoru tudi argumentirano pojasnili," so v začetku januarja odgovorili v Telekomu Slovenije. V VZMD v prihodnjih dneh napovedujejo še kolektivni tožbi zoper družbi Telemach in T2.

( skl) 

  • Medij: Večer
  • Avtor: skl
  • Datum objave: torek, 24.01.2023
  • Stran: 6