RA SLOVENIJA 1, 25.04.2007, ZRCALO DNEVA, 22.00
Vlada bo na jutrišnji seji po nujnem postopku obravnavala predlog zakona o pogojih za statusno preoblikovanje zdravstvene zavarovalnice Vzajemna. Spomnimo, da je minister za zdravje, Andrej Bručan v ponedeljkovem odgovoru na poslansko vprašanje povedal, da bo državni zbor lahko zakon obravnaval na majskem zasedanju. Številni zavarovanci Vzajemne so po navedbah predsednika Vseslovenskega združenja malih delničarjev, Kristjana Verbiča ogorčeni zaradi ravnanja zavarovalnice, ko je ta najprej sklicala, nato pa odpovedala skupščino. Po Verbičevih besedah so s tem nastali stroški v višini najmanj dveh milijonov evrov, za kar bi moral nekdo odgovarjati.


KRISTJAN VERBIČ: Po naši oceni je samo z dopisom, ki je bil poslan žal šele potem, ko je bil sklic skupščine na velikonočni petek že opravljen in dejstvo napravljenih vsaj za 800 tisoč evrov neposredne škode zavarovancem oziroma lastnikom Vzajemne.
NOVINARKA: Vodstvo Vzajemne te očitke zavrača in navaja, da je bil edini strošek plačilo objave sklica skupščine v Uradnem listu, ki je znašal nekaj več kot 106 evrov.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Zrcalo dneva
Datum: 25. 04. 2007
Termin: 22:00
Trajanje:2