RA SLOVENIJA 1, 11.04.2007, ZRCALO DNEVA, 22.00
Vodstvo zdravstvene zavarovalnice Vzajemna je presenečeno zaradi stališča na novoustanovljene Sekcije Vzajemna, Vseslovenskega združenja malih delničarjev, ki nasprotuje prenosu lastništva zavarovalnice Vzajemna na Adriatic Slovenica. Uprava Vzajemne zagotavlja, da je postopek povezovanja obeh zavarovalnic transparenten in da bodo tako kot doslej tudi v prihodnje združenju posredovali vsa ustrezna gradiva. Predsednik uprave, Marko Jaklič o odklonilnem stališču Vseslovenskega združenja malih delničarjev.
MARKO JAKLIČ: Kajti do danes oz. do včeraj, ko smo to izjavo sprejeli, sploh še niso pregledali gradiva, ki smo jim ga mi želeli posredovati, tako da je bila ta izjava po

našem mnenju sprejeta brez ustreznih argumentov. Bojim se samo to, da bi nekdo želel male delničarje zlorabiti za politične namene.
NOVINAR: Zaradi varovanja osebnih podatkov pa Vzajemna ne bo razkrila podatkov o zavarovancih. Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev, Kristjan Verbič odgovarja, da je izvršni odbor te najverjetneje zahteval na podlagi zakona o gospodarskih družbah, po katerem je vsak delničar upravičen do vpogleda v delniško knjigo.
KRITJAN VERBIČ: Torej po analogiji bi bili tukaj delničarji skratka zavarovanci kot edini lastniki Vzajemne, kar je zelo pomembno tudi iz naslova udeležbe na skupščini oziroma pravic tam sodelovati in odločati o prenosu premoženja na Adriatic Slovenico.
NOVINAR: V zvezi z zakonskim predlogom, ki ga je o preoblikovanju Vzajemne v delniško družbo danes vložila Slovenska nacionalna stranka neposrednega sodelovanja Vzajemne z njimi Jaklič ni potrdil, saj da so sodelovali z več političnimi strankami.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Zrcalo dneva
Datum: 11. 04. 2007
Termin: 22:00
Trajanje:3