RA SLOVENIJA 1, 21.04.2007, PRVA JUTRANJA KRONIKA, 5.30
VODITELJ: Zavarovalnici Vzajemna in Adriatic Slovenica sta včeraj sporočili, da bosta odpovedali skupščini, na katerih bi delničarji obeh družb odločali o združitvi. Vodstvi obeh podjetij sta presodili, da je odredba Agencije za zavarovalni nadzor za obe obvezujoča, čeprav jo je Vzajemna označila za nezakonito. Nadzorni svet Vzajemne je ob odločitvi o preklicu skupščine še sklenil, da je treba uporabiti vsa pravna sredstva, da bi dokazalo zakonitost delovanja Vzajemne.


MARKO JAKLIČ (predsednik uprave): Ne pričakujemo kakšne drugačne odločitve, kajti vemo, da do sedaj je agencija sprejela že vrsto čudnih odločitev v škodo zavarovancev, tako da verjetno bomo na koncu spet končali na sodišču.
VODITELJ: Direktor Agencije za zavarovalni nadzor Mihael Perman je odločitev o odpovedi skupščin pričakoval, ob tem pa poudaril, da agencija ne nasprotuje preoblikovanju ali povezovanju Vzajemne.
MIHAEL PERMAN: Nasprotuje pa načinu povezovanja in to je s svojo odredbo tudi izrekla. Jaz mislim, da se bo proces preoblikovanja še nadaljeval. Glede na to, da, kot razumem, Adriatic Slovenica ne želi nadaljevati procesa združevanja, bo najbrž Vzajemna poskušala, da se sama pretvori v delniško družbo.
VODITELJ: Tudi Združenje malih delničarjev je prepričano, da poskusov preoblikovanja Vzajemne še ni konec, zato zavarovance poziva, naj jim pošljejo obrazce s pooblastili.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov
Rubrika / Oddaja: Prva jutranja kronika
Datum: 21. 04. 2007
Termin: 05:30
Trajanje:2