Jutri bo vseh 563 bivših(iztisnjenih) delničarjev SCT prejelo pismo VZMD s Pogodbo o sodelovanju in pooblastilom odvetniku.Tako omogočamo vsem,da postanejo stranke v postopku brez stroškov,ki bodo poravnani le ob uspehu kot 15% provizija od dodatka.

 

Spoštovani bivši mali delničarji SCT, d.d. !

 

Zavod Vseslovensko združenje malih deležnikov (v nadaljevanju VZMD) smo ustanovili z željo po učinkoviti zaščiti pravic in premoženja malih delničarjev, zlasti ker so v delniških družbah večinski delničarji pogosto sprejemali odločitve v škodo malih delničarjev. Poslanstvo VZMD je vplivati na področno zakonodajo in spremljati dogajanja na delniškem trgu. Tako posebej pozorno spremljamo prevzemne aktivnosti ter se po potrebi v posamezne prevzeme in iztisnitve - na strani malih delničarjev - tudi dejavno vključujemo.

 

Že konec avgusta 2007, ko smo se udeležili skupščine SCT, d.d., sta predstavnik Sekcije SCT in Delfi pri VZMD mag. Aleksander Klucler in predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič napovedala izpodbojno tožbo in zahtevo za sodni preizkus primernosti denarne odpravnine, ki smo jo nato tudi vložili. Kot ste lahko izvedeli iz obsežnejšega poročanja medijev in objave v Uradnem listu je sodišče na prvem naroku med drugim sklenilo sledeče:

 

»Okrožno sodišče v Ljubljani, Oddelek za gospodarsko sodstvo, Tavčarjeva 9, Ljubljana, obvešča vse na skupščini dne 31. 8. 2007 »izključene« manjšinske delničarje družbe SCT, d.d., da lahko v roku enega meseca od objave tega obvestila vložijo svoje predloge za preizkus višine primernosti odpravnine, ki jo je ponudil glavni delničar družba Delfi, upravljanje naložb, d.d., Ljubljana, Vošnjakova 8/a. Po poteku citiranega roka, skladno s 607. členom Zakona o gospodarskih družbah, predlogov več ni dopustno vložiti.«

 

Zato smo se v VZMD odločili, da vas ponovno povabimo, da se pridružite našim naporom za sodno določitev in pridobitev primerne denarne odpravnine oz. dodatne odškodnine v primeru izvensodne poravnave. Ker so pri tem stroški postopkov in odvetnika pogosto - posebej za posameznika z manjšim številom delnic - lahko nesorazmerno visoki in neopravičljivi, vam ponujamo možnost prizadevnega zastopanja na najvišjem strokovnem nivoju v okviru VZMD, pri čemer:

 

- VZMD nosi vse stroške postopkov, priprav, strokovnjakov, zastopnikov idr. - tudi v primeru, da ne uspemo z našimi zahtevami in postopki,

 

- v primeru, da bomo uspešni, pa je VZMD upravičen do povrnitve stroškov in nagrade v skupni višini 15 % + DDV od povišane denarne odpravnine ali izpogajane dodatne odškodnine (npr. če bi bilo hipotetično dosojenih ali izpogajanih dodatnih 10 EUR na delnico SCTG, dobi VZMD (skupaj s pooblaščenim odvetnikom, pogajalci, cenilci in morebitnimi drugimi potrebnimi eksperti) 1,80 EUR na delnico z DDV, bivši delničar pa dodatnih 8,20 EUR neto na delnico).

 

Za dosego naših skupnih ciljev in optimalnih rezultatov vas vabimo, da izpolnite priloženo pogodbo o sodelovanju in pooblastilo za zastopanje. Oba dokumenta so pripravili naši pravni sodelavci, pozorno ju preberite, dopolnite z manjkajočimi podatki ter ju obvezno podpišite in vrnite v priloženi predplačani kuverti, najkasneje do petka, 2. maja 2008.

 

Seveda pa si lahko na naši spletni strani www.vzmd.si preberete poročila in ogledate video zapis o iztisnitvi in dogajanju v SCT, d.d., in družbi DELFI, d.d. Za dodatne informacije smo dosegljivi na zgoraj navedenih številkah in naslovih vsak delavnik med 9.00 in 15.00 uro.

 

Lep pozdrav in vse dobro,

 

 

mag. Kristjan Verbič

predsednik VZMD