Državni sekretar Ministrstva za gospodarstvo sprejel predsednika VZMD in vodjo ene od ekspertnih skupin, ki v okviru VZMD spremljajo in pripravljajo predloge sprememb in dopolnitev področne zakonodaje.

 

Na sestanku je predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič - skupaj z vodjo ene od ekspertnih skupin, ki v okviru VZMD spremljajo in pripravljajo predloge sprememb in dopolnitev področne zakonodaje - državnemu sekretarju na Ministrstvu za gospodarstvo mag. Tomažu Jeršiču predstavil celovit sveženj predlogov. Gre za predloge sprememb in dopolnitev zakonodaje, ki so ga skozi daljše obdobje ter na podlagi neposredne prakse in izkušenj pripravile strokovne skupine VZMD, ob sodelovanju številnih uglednih zunanjih sodelavcev in pravnih pisarn.

 

 

Skladno s konkretnimi zakonskimi predlogi in njihovimi utemeljitvami sta predstavnika VZMD izpostavila tudi nekaj najbolj perečih problemov in odprtih vprašanj, ki se na podlagi veljavnega Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) ter Zakona o prevzemih (ZPre-1) pos­tavljajo manjšinskim delničarjem pri uresničevanju njihovih korporacijskih pravic - z usmeritvami za rešitev posameznega vprašanja ter primerjalno-pravnimi pripombami na posamezna vprašanja. Predlagala sta tudi sprejem povsem novega Zakona o družbah pooblaščenkah (finančnih holdingih) in zanj predložila cilje, namene in teze ter zagotovila, da bo popoln predlog zakona, vključno z obrazložitvami, ocenami in drugimi ustreznimi prilogami.

 

 

Državni sekretar mag. Tomaž Jeršič je pozdravil prizadevanja VZMD ter utemeljene in konstruktivne prispevke k ureditvi problematike in izboljšanju razmer, tudi vsled ugodnejšega ekonomskega položaja posameznika in družbe. Sogovorniki so se tako dogovorili za intenzivno sodelovanje ter uskladitev podanih predlogov, ki bo zaokrožena s ponovnim sestankom, ki naj bi se ga udeležil tudi minister mag. Andrej Vizjak.