Sava RE - Nasprotni predlog delničarja VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov - 15.5.2012

Delničar družbe Pozavarovalnica Sava, d.d., Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) je prejšnji teden za skupščino Pozavarovalnice Sava, d.d., sklicane za 28. 5. 2012, družbi posredoval nasprotni predlog,  s katerim predlaga, da se slaba polovica bilančnega dobička, ki je v lanskem letu znašal 7.915.508,00 €, nameni dividendam. V VZMD so prepričani, da je glede na rezultate družbe in zaostrene ekonomske razmere primerno in zaželeno, da družba razdeli dividende v višini 0,40 € na delnico, s tem dodatno utrdi zaupanje v delnico Pozavarovalnice Save, d.d., ter pripomore tudi k prepotrebni povrnitvi in večanju optimističnih pričakovanj in izboljšanju gospodarske klime nasploh.

Ob tem v VZMD izpostavljajo še, da je predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, že na lanskoletni, 24. skupščini izpostavil potrebo po delitvi dobička ter oblikovanju ustrezne dividendne politike družbe, ki doslej dividend ni delila. Ob tem sta se predsednik uprave, mag. Zvonko Ivanušič, in predsednik nadzornega sveta, gospod Branko Tomažič, zavzela in zagotovila oblikovanje stabilne dividendne politike družbe v prihodnje.


Sorodne VIDEO REPORTAŽE in prispevki:

POROČILO s 24. skupščine SAVA RE, d.d. skupščina brez presenečenj; po razpravi predstavnika VZMD zagotovila predsednikov uprave in nadzornega sveta o oblikovanju dividendne politike ter naposled tudi delitvi dobička

VIDEO POROČILO s 23. skupščine SAVA RE, d.d., NLB, d.d. in Mercata, d.d., 30. 6. 2010