VIDEO NAVODILA za izpolnitev pooblastila (za OGLED VIDEA s slovenskimi podnapisi ali v angleščini kliknite na fotografijo)

Kakor v preteklih dveh letih, sta tudi letos Sava, d.d., in VZMD sklenila dogovor o skupni izvedbi organiziranega zbiranja pooblastil delničarjev za pomembno, 18. skupščino, ki je sklicana za 24. 5. 2012. S tem je 14.388 delničarjem, oz. tistim, ki se ne bodo neposredno udeležili skupščine, omogočeno kompetentno zastopanje ter učinkovito uveljavljanje njihovih interesov, tudi v primeru predlogov, ki so drugačni ali nasprotni predlogom Uprave ali Nadzornega sveta družbeVsi delničarji lahko tako s svojim sodelovanjem na skupščini delničarjev, bodisi osebno ali prek pooblastila, sodelujejo pri upravljanju družbe in svoje naložbe. To velja tudi za investitorje in delničarje iz tujine, ki jim je v primeru Save že drugič omogočeno uresničevanje pravice do glasovanja na skupščini preko sistema EuroVote, ki ga ob podpori Evropske Komisije izvaja Evropsko združenje delničarjev Euroshareholders v sodelovanju z VZMD.

Danes je VZMD na naslove vseh 14.388 delničarjev družbe Sava, d.d., odposlal pismo Save, d.d., in VZMD, skupaj s pooblastilom za 18. skupščino družbe, ki jo je Uprava sklicala za 24. 5. 2012. Na pooblastilu lahko delničarji izberejo pooblaščenca, ki ga predlaga družba Sava, pooblaščenca, ki ga predlaga Društvo MDS - Društvo Mali delničarji Slovenije, ali pooblaščenca, ki ga predlaga VZMD. S takšnim naborom pooblaščencev je delničarjem omogočeno, da lahko tudi brez osebne udeležbe na Skupščini delničarjev uveljavljajo svojo pravico do glasovanja, in sicer prek pooblaščenca, ki uživa kar največjo mero njihovega zaupanja.

Pismo delničarjem in pooblastilo za 18. Skupščino Save, d.d. (za ogled kliknite na spodnji fotografiji)

Pismo SAVA internet Page_1    

Pooblastilo SAVA internet Page_1

O organiziranem zbiranju pooblastil je Sava, d.d., danes že obvestila javnost tudi preko sistema elektronskega obveščanja Ljubljanske borze SEOnet, kakor tudi o dejstvu, da letos investitorjem in delničarjem iz tujine že drugič omogoča uresničevanje pravice do glasovanja na skupščini tudi preko sistema EuroVote, ki ga ob podpori Evropske Komisije izvaja Evropsko združenje delničarjev Euroshareholders v sodelovanju z VZMD.

Z možnostmi, ki jih ponuja EuroVote, VZMD zagotavlja - poleg podpore tujim investitorjem v slovenske vrednostne papirje v okviru programa investo.si (Invest to Slovenia) - tudi vse potrebne pogoje za podporo slovenskim individualnim in institucionalnim investitorjem, ki vlagajo v državah EU pa tudi širše (povsod, kjer ima VZMD vzpostavljene ustrezne stike oz. dogovore s preko 50 sestrskimi združenji).

VIDEO REPORTAŽA z lanskoletne burne skupščine družbe Sava - VZMD (s 1.329 pooblastitelji) podprl vse predloge za uvedbo posebne revizije ter podal še dodaten predlog, a so bili vsi zavrnjeni - uspešna naveza KAD, SOD in NFD (za ogled videa kliknite na fotografijo)

Sicer Sava že od leta 2005 aktivno spodbuja delničarje k izvrševanju njihovih pravic z organiziranim zbiranjem pooblastil. Tako je bilo v okviru lanskoletnega organiziranega zbiranja pooblastil, ki ga je pripravil VZMD za 17. skupščino delničarjev Sava, d.d., zbranih kar 2.269 veljavnih pooblastil, kar je predstavljalo 15,26 % vseh delničarjev, za 16. skupščino pa 3.119 veljavnih pooblastil oz. rekordnih 19,64 % vseh delničarjev, ki so bili skupaj imetniki 10,82 % kapitala družbe. V Savi, d.d., kakor v VZMD so bili z izvedbo zbiranja in odzivom delničarjev v preteklih letih izjemno zadovoljni ter upajo, da bo odziv delničarjev podoben tudi letos.

VIDEO o sistemu EuroVote (za OGLED VIDEA v angleškem jeziku kliknite na fotografijo)

ArcelorMittal - demonstracija glasovanja preko pooblastil v angleškem jeziku (za ogled videa kliknite na fotografijo)


Sorodne VIDEO REPORTAŽE in prispevki:

VIDEO o sistemu EuroVote (OGLED VIDEA v angleškem jeziku)

SAVA - posebna revizija izvedljiva le še prek sodišča, ob zadostni podpori delničarjev - POZIV VZMD k podpori in podpisu priloženega pooblastila odvetniški družbi - vse stroške postopkov prevzema VZMD (Ljubljana, junij 2011)

VIDEO REPORTAŽA z včerajšnje burne skupščine družbe Sava - VZMD (s 1.329 pooblastitelji) podprl vse predloge za uvedbo posebne revizije ter podal še dodaten predlog, a so bili vsi zavrnjeni - uspešna naveza KAD, SOD in NFD (Kranj, junij 2011)

SAVA - izteka se zbiranje pooblastil za pomembno skupščino; doslej prispelo 1.783 pooblastil, rok za oddajo je jutri - tudi preko sistema EuroVote - VIDEO PREZENTACIJA (Ljubljana, junij 2011)

SAVA - začetek zbiranja pooblastil 14.871 delničarjev za skorajšnjo skupščino, tokrat tudi preko sistema EuroVote - VIDEO PREZENTACIJA (Ljubljana, maj 2011)

VZMD.TV - poročilo z včerajšnje 16. skupščine družbe Sava, d.d. (Ljubljana, junij 2010)

SAVA - izjemen odziv pri zbiranju pooblastil za današnjo skupščino - pooblastila oddalo kar 3.119 delničarjev oz. 10,82 % celotnega kapitala (Ljubljana, junij 2010)

SAVA - zadnji poziv vsem delničarjem ob skorajšnjem izteku zbiranja pooblastil za 16. Skupščino (Ljubljana, junij 2010)

SAVA - vsi delničarji prejemajo pooblastila za 16. skupščino - priprava organiziranega zbiranja tokrat zaupana VZMD (Ljubljana, maj 2010)