Skupščina Pomorske družbe preklicala sporno "zaprto" dokapitalizacijo,sprejeto na prejšnji skupščini,zavrnila pa nasprotne predloge VZMD o izplačilu dividend.Napovedane številne izopdbojne tožbe.

  

Na včerajšnji skupščini Pomorske družbe, d.d., je VZMD doseglo pomembno zmago v korist malih delničarjev, saj sta uprava Pomorske družbe, d.d., in večinski lastnik Istrainvest, d.o.o., spoznala zmoto glede predlagane in sprejete zaprte dokapitalizacije in s sklepom skupščine vzpostavila prvotno stanje. S tem so bili ohranjeni deleži cca. 350-ih malih delničarjev, ki so v tem trenutku še vedno več kot 27 % lastnik Pomorske družbe, d.d.

 

Pomorska_dru__ba_Mencin.JPG

 

Predsednik Uprave Mercate, d.d., Marko Mencin, ki je največji manjšinski delničar (preko 10 % delež Pomorske družbe, d.d.,), zaradi sporne dokapitalizacije vztraja pri postopku na sodišču v Kopru. Pomenljivo je, da na sodišču Pomorska družba, d.d. ne prizna napake, ki jo je storila z izključitvijo prednostne pravice za nakup delnic za vse, razen za družbo Istrainvest, d.o.o., ki je cca. 58 % lastnica Pomorske družbe, d.d., in preko ladjarja Petra Dohleja, ki je direktor in lastnik Istrainvesta ter hkrati večinski lastnik Splošne plovbe, d.d.

 

Pomorska_dru__ba_Filip__i__.JPG

 

Predsednik Sindikata pomorščakov Slovenije Karl Filipčič je trn v peti Splošne plovbe, d.d., ki ga je le-ta na nedemokratičen način odstranila iz sindikalne pisarne in nastavila svojega »poslušnega« človeka. V prid Karla Filipiča je že končanih več sodnih postopkov, nekaj pa jih je še v teku. In kateri je njegov izvorni greh, ki je privedel do omenjene situacije? Javno je opozarjal na škodljivo in usklajeno delovanje posameznikov iz uprave Splošne plovbe, d.d., pri poceni odprodaji delnic Pomorske družbe, d.d.,  Istrainvestu, d.d.

 

 

 

Pomorska_dru__ba_Verbi__.JPG

 

Mag. Kristjan Verbič je na včerajšnji skupščini že četrtič organizirano zastopal male delničarje Pomorske družbe, d.d. Uspešno je zastopal 55 delničarjev, ki imajo v lasti 5 % kapitala, kar je uspeh, še zlasti v luči namerne blokade informiranja in pošte na ladje, kjer se še vedno nahaja večina lastnikov Pomorske družbe. Po vključitvi VZMD je cena delnic skoraj dvakratno narasla in znaša trenutno 140 € za delnico. Pomemben uspeh pa je tudi to, da bo delniška knjiga Pomorske družbe, ki je tajna in ni vpisana pri KDD, d.d., kot veleva zakon, sestavni del notarskega zapisnika včerajšnje skupščine in bo na voljo vsem preostalim delničarjem.

 

 

 

 

Značke: skupščina