Intereuropo sta danes obiskala predsednik in sekretar VZMD ter predstavila aktivnosti pri zagotavljanju interesov malih delničarjev. Sprejel ju je predsednik uprave Intereurope mag. Andrej Lovšin ter izpostavil pomen malih delničarjev v družbi.

Koper, 13. september 2006. Intereuropo sta danes obiskala predstavnika Vseslovenskega združenja malih delničarjev ter predstavila aktivnosti njihovega delovanja pri zagotavljanju interesov malih delničarjev. Predsednika združenja, mag. Kristjana Verbiča ter sekretarja, Rajka Stankoviča, je sprejel predsednik uprave Intereurope, mag. Andrej Lovšin ter izpostavil pomen malih delničarjev v družbi.


Ob današnjem obisku so se tako predstavniki Intereurope kot predstavnika Vseslovenskega združenja malih delničarjev strinjali glede pomena medsebojnega sodelovanja ter usklajenega informiranja malih delničarjev. Predstavniki Intereurope so predstavili lastniško strukturo družbe, pri čemer predstavljajo mali delničarji v lastniški strukturi družbe Intereuropa d.d. 20,95%, od tega je 7,6% vseh delnic v lasti zaposlenih.


Zagotavljanje interesov malih delničarjev je izpostavil tudi predsednik uprave Intereurope, mag. Andrej Lovšin in dejal: »Celovito in pravočasno obveščanje delničarjev v Intereuropi zagotavljamo prek različnih instrumentov komuniciranja. Z vsemi pomembnimi in cenovno občutljivimi informacijami seznanjamo delničarje prek borznega sistema Seo-net in Intereuropinih spletnih strani, ki vsebujejo informacije o podjetju in o poslovanju. Intereuropa skrbi za transparentno obveščanje vseh delničarjev preko letnega poročila in posebnega glasila za delničarje, ki ga prejmejo vsi delničarji Intereurope d.d.«


Predstavniki Intereurope kot tudi Vseslovenskega združenja malih delničarjev so izrazili željo, da se delež malih delničarjev tudi v prihodnosti v družbi ohrani. Koncern Intereuropa uresničuje zastavljene strateške cilje, tej smeri sledi tudi dvig cene delnice kot tudi dividendna politika. Tudi predsednik uprave, mag. Andrej Lovšin je v znak zaupanja in popolne podpore družbi kupil delnice družbe, ki jo vodi in s tem izrazil osebno zaupanje v družbo in njen prihodnji razvoj.


Vseslovensko združenje malih deležnikov skrbi za načine organiziranja malih delničarjev pri uveljavljanju njihovih interesov, sodeluje z upravami družb, opravlja aktivnosti v zvezi z zakonodajo in vzpostavlja obojestransko informiranost v izogib nezadovoljstvu malih delničarjev.