Prihod Paelinck 01

V nedeljo, 17. 12. 2017, bo na prijateljski in uradni obisk VZMD v Ljubljano prispel dr. Jean-Pierre Paelinck, predsednik in generalni sekretar Svetovne federacije investitorjev (WFI). Gre za že četrti uradni obisk uglednega gosta v Sloveniji, ki se bo tokrat kot častni gost udeležil slavnostne seje Sveta in prednovoletnega sprejema sodelavcev VZMD.



Dr. Paelinck je že leta 2008 v Ljubljani sodeloval na prvi mednarodni poslovno-investitorski konferenci v organizaciji VZMD v TR3 »Invest to Slovenia ‒ investo.si« (VIDEO), štiri leta za tem pa še na investitorskem tednu »investors’ Week« in največjem srečanju predstavnikov investitorjev v svetovnem merilu v Cankarjevem domu (VIDEO). Ob obisku leta 2011 (VIDEO) je kot častni gost na prednovoletnem sprejemu VZMD na Nebotičniku podelil nagrado Euroshareholders »Delničarjem prijazna družba« (VIDEO), leta 2015 pa je slavnostno otvoril nove poslovne prostore VZMD (VIDEO).

Dr. Jean-Pierre Paelinck je sicer tudi nekdanji generalni sekretar Federacije evropskih borz (Federation of European Stock Exchanges) in Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders). Doktoriral je na Univerzi v Gentu. Je upokojeni profesor mednarodnega poslovanja na Univerzi Bergamo (Università degli Studi di Bergamo), pred tem je bil 26 let profesor mednarodne ekonomije na Univerzi v Liègeju (Hautes Etudes Commerciales de Liège). Bil je finančni svetovalec za področje kapitalskih trgov pri centralnih bankah v Egiptu, Turkmenistanu, Azerbajdžanu, Litvi, Bosni in Hercegovini ter na Češkem in Slovaškem. Poučeval je tudi na Univerzi v Alabami (University of Alabama), Univerzi v Misuriju (University of Missouri ‒ Columbia), Visoki šoli za vojaško administracijo v Bruslju (College of Military Administration) ter Ekonomski fakulteti v Katowicah (Economic University of Katowice).

Ob tej izjemni priložnosti iz VZMD obveščajo zainteresirano javnost, da bo častni gost na razpolago za morebitne intervjuje v ponedeljek med 11. in 13. uro. Za najavo se lahko obrnete na Informacijsko pisarno VZMD ali preko e-naslova: info@vzmd.si.


Sorodne video reportaže:

VIDEO VOŠČILO 2016 s prigodno šaljivo obarvano retrospektivo »10 let VZMD« :-) - Sreda, 23.12.2015

Prednovoletni sprejem, nagrade Euroshareholders ter najava Svetovnega vrha investitorjev 2012 v Sloveniji - Petek, 23.12.2011

Predsednik Svetovne federacije investitorjev prispel na 4-dnevni prijateljski in delovni obisk v SLO - Nedelja, 18.12.2011

 


www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international