Vabilo na novinarsko konferenco VZMD, gostitelja tridnevnega mednarodnega gospodarskega srečanja predstavnikov organizacij investitorjev in delničarjev (Euroshareholders in WFIC - World Federation of Investors Corporations), generalne skupščine Euroshareholders in prve mednarodne konference investo.si

Spoštovani,

 

vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco ob pričetku tridnevnega mednarodnega gospodarskega srečanja predstavnikov organizacij investitorjev in delničarjev v Ljubljani, ob generalni skupščini Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders) in pričetku prve mednarodne konference investo.si.

 

 

Novinarska konferenca bo potekala

v VIP salonu na letališču Jožeta Pučnika, Brnik,

v četrtek, 19. junija 2008, ob 16.30 uri ,

 

kjer bo ob prihodu iz Bruslja osrednji gost Jean-Pierre Paelinck,

generalni sekretar Euroshareholders,

z drugimi predstavniki te ugledne mednarodne institucije.

 

 

Vljudno vas prosimo, da udeležbo potrdite na elektronski naslov mediji@vzmd.si ali na telefonsko številko: 01 25 11 420.

 

mag. Kristjan Verbič

Predsednik VZMD

 

 

 

 

 

Predstavitev: Jean-Pierre Paelinck

 

Jean-Pierre Paelinck je bil rojen leta 1939 v Ghentu v Belgiji. Leta 1976 je z dizertacijo o bančni koncentraciji v Evropi doktoriral iz ekonomije na Univerzi v Ghentu. V svoji uspešni karieri je deloval kot glavni bančni svetovalec in menedžer pri International Westminster Bank v Antwerpnu. Bil je direktor Banque Commerciale v Bruslju ter generalni sekretar Federacije evropskih borz (Federation of European Stock Exchanges).

 

Jean - Pierre Paelinck je trenutno generalni sekretar Euroshareholders, Evropskega združenja delničarjev, in gostujoči profesor iz mednarodnih financ in mednarodne ekonomije na Fakulteti za management na Univerzi v Liegu. Paelinck je aktiven tudi v odborih različnih organizacij na evropski ravni, pridobil pa je tudi naziv častnega konzula Guatemale v Ghentu.

Značke: mednarodno