Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič je za jutri urgentno sklical Izredno sejo Izvršilnega odbora, z namenom formiranja Sekcije Vzajemna ter imenovanja izvršilnega telesa Sekcije, saj naj bi bil sklic skupščine Vzajemne takorekoč pred vrati.

 

»Po nekaterih informacijah s katerimi razpolagamo, lahko v najkrajšem času pričakujemo sklic skupščine Vzajemne, na kateri naj bi vsi njeni zavarovanci odločali o prenosu celotnega premoženja na Adriatic Slovenico. Zato smo se v Združenju odločili, da pohitimo s formiranjem Sekcije in njenih organov,« je spričo sklica izredne seje povedal mag. Kristjan Verbič, predsednik VZMD. Na jutrišnji izredni seji naj bi Izvršilni odbor VZMD urgentno sprejel sklep o ustanovitvi Sekcije Vzajemna ter imenoval njeno izvršilno telo. Pred tem pa naj bi sprejel tudi Pravilnik o delovnih telesih VZMD, s katerim bi Izvršilni odbor VZMD med drugim natančneje opredelil postopke ustanovitve, način delovanja in pristojnosti Sekcij.

 

Sicer bo danes opolnoči potekel rok, ki ga je Izvršilni odbor VZMD določil za oddajo predlogov za člane oz. članice izvršilnega telesa Sekcije Vzajemna. Na sedež Združenja so tako že prispeli številni predlogi članov Sekcije, ki so se odzvali na javne pozive VZMD. Naj spomnimo, da je Združenje pred več kot mesecem dni pričelo z intenzivno akcijo formiranja Sekcije Vzajemna. V tem času so bili v večini slovenskih časnikov objavljeni javni pozivi in pristopnice, s katerimi si » VZMD prizadeva približno 900.000 zavarovancem oz. lastnikom omogočiti vpliv na proces združevanja Vzajemne z Adriatic Slovenico," kot je takrat (2. 3. 2007) poudaril predsednik VZMD.

 

 

 

 

 

 

 

Značke: skupščina