Z aprilom VZMD uvaja še nekatere dodatne spremembe pri poslovanju, spričo razmer ob epidemiji COVID-19. Sodelavci Združenja bodo še naprej delničarjem in zainteresiranim na razpolago preko telefonskih številk 01 25 11 420 in 051 770 771 ter elektronske pošte info@vzmd.si ali delnice@vzmd.si, le da je do preklica (oz. predvidoma do konca meseca maja) njihova neposredna odzivnost omejena le na čas med 10:00 in 12:00 uro (sicer od 9:00 do 17:00).

V VZMD so se sicer na epidemijo COVID-19 nemudoma odzvali ter še pred uradno razglasitvijo epidemije sprejeli previdnostne ukrepe, skladne s priporočili in omejitvami, sprejetimi s strani Vlade RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje RS, pa tudi smernicami Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Kljub zaustavitvi javnega življenja so sodelavci VZMD sprva zagotavljali praktično povsem nemoteno delovanje Združenja. Ob tem so zaznali občutno usahnitev vsakršnih klicev, povpraševanj in novih zadev ter umiritev oz. zaustavitev tekočih zadev, postopkov in splošne aktivnosti, zato so svoje delo še dodatno omejili že prejšnji teden

V tem času se je pokazalo, da je neposredno odzivnost sodelavcev Združenja smiselno še dodatno omejiti. V tej luči iz VZMD pozdravljajo tudi aktualna prizadevanja in predloge Vlade RS za pomoč delavcem in delodajalcem ob epidemiji COVID-19. Slednja v celoti naslavljajo tudi perečo problematiko, izpostavljeno v Apelu VZMD, naslovljenem na vse zakonodajalce in odločevalce v Republiki Sloveniji, ki so ga podprli številna društva, zavodi, zbornice in druge organizacije iz sfere civilne družbe.


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev