Dopis delnicarjem Hram Holding web Page 1

Iz VZMD opozarjajo 2.200 delničarjev družbe Hram Holding, d.d., ki svoje delnice še vedno hranijo na (ukinjenih!) registrskih računih pri KDD, da je bilo na 24. skupščini družbe Hram Holding, d.d., dne 19. 7. 2017, potrjeno pooblastilo za pridobivanje lastnih delnic. S tem se po mnenju VZMD za male delničarje poraja priložnost za izstop oz. prodajo delnic po primerni ceni. Številni mali delničarji imajo namreč svoje vrednostne papirje še vedno na ukinjenih registrskih računih pri KDD, saj zaradi visokih borzno-posredniških stroškov, svojih delnic do danes še niso prenesli na trgovalni račun oz. jih prodali. 

Pooblastilo za pridobivanje lastnih delnic med drugim določa, da nakupna cena lastnih delnic ne sme biti nižja od 0,10 € ter ne sme presegati 75 % zadnje ugotovljene knjigovodske vrednosti delnice, izračunane na podlagi zadnjih javno objavljenih revidiranih poslovnih izkazov skupine Hram Holding. Med tem, ko se tečaj delnice na Ljubljanski borzi trenutno giblje okoli 0,38 €, je knjigovodska vrednost delnice na dan 31.12.2016 znašala 2,76 EUR, kar bi glede na omejitve v pooblastilu lahko pomenilo tudi možnost odkupa delnic po ceni 2,07 € za delnico.

Zaradi procesa ukinjanja registrskih računov bodo vsi delničarji, ki svojih delnic ne bodo prenesli z registrskih računov, v kratkem ostali brez svoje naložbe. Vse delničarje, ki imajo delnice še vedno na registrskem računu pri KDD, zato v VZMD vabijo, da svoje delnice prenesejo na fiduciarni račun odvetnika, ki je odprt v sklopu zastopniške sheme Delniška OPORA pri VZMD (VIDEO: www.youtube.com/watch?v=RA2YE7wO9Ng), kamor je svoje delnice ob ukinjanju registrskih računov preneslo že precejšnje število delničarjev, med njimi tudi delničarji družbe Hram Holding d.d. V tem primeru strošek pristopa k Delniški OPORI znaša 9 €, strošek izplačila (kupnine) pa znaša 7,00 €, torej skupaj fiksnih 16,00 €. V primerih delničarjev, ki imajo svoje delnice na ukinjenih registrskih računih je tako prenos delnic na Delniško OPORO pri VZMD najracionalnejša rešitev tudi za možnost prodaje delnic.

Ob tem v VZMD dodajajo, da bodo pred morebitno prodajo delnic vse delničarje, ki bodo svoje delnice prenesli na Delniško OPORO, ponovno pozvali k soglasju za prodajo, po ustreznih - v naprej določenih - pogojih oz. morebitni izpogajani ceni.

Delničarji lahko pristopijo k Delniški OPORI z izpolnitvijo PRISTOPNE IZJAVE in NALOGA ZA PRENOS. Pristopno izjavo morajo delničarji poslati na VZMD (Hrenova 13, 1000 Ljubljana), nalog za prenos pa lahko osebno oddajo v vložišču KDD (Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana) ali pa ga pošljejo po pošti – v tem primeru je potrebno obrazec overiti na upravni enoti.

Za vsakršne dodatne informacije so sodelavci Delniške OPORE delničarjem na voljo vsak delovnik med 9:00 in 17:00, na telefonskih številkah 01 25 11 420 ali 031 770 771 in e-naslovu delnice@vzmd.si.


Sorodna sporočila:

HRAM HOLDING – kljub skladu lastnih delnic velika večina od 2.870 delničarjev, ki so še na registrskih računih KDD, zaradi visokih stroškov ne more prodati delnic – VZMD ponuja rešitev s prodajo preko Delniške OPORE - Sreda, 19.07.2017

HRAM HOLDING - današnja skupščina imenovala 3 nadzornike, 4.478 delničarjev tudi letos brez dividend, a z optimističnimi pogledi v prihodnost - Torek, 23.08.2016

 


www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international