brdo91120231

Na Brdu pri Kranju je sinoči potekala slavnostna podelitev nagrade Delova podjetniška zvezda. Prireditev, ki jo je medijska hiša Delo pripravila že sedmo leto zapored, je z odmevnim govorom otvorila Predsednica RS, dr. Nataša Pirc Musar, zbrane pa je nagovoril tudi Direktor medijske hiše Delo in predsednik Strokovne komisije, Stojan Petrič.

Med desetimi nominiranimi malimi in srednjimi, hitro rastočimi podjetji je Strokovna komisija za zmagovalca izbrala podjetje RLS Merilna tehnika, d.o.o., ki je globalno uspešno s proizvodnjo senzorjev pomika in zasuka, njihove stranke pa so proizvajalci robotov z vsega sveta. Družba ustvari 95 % prihodkov v tujini ter jih je - glede na obdobje pred pandemijo - kar podvojila in tako lani, ob 47 mio € prihodkov, ustvarila 10 mio € čistega dobička, medtem ko je dodana vrednost na zaposlenega znašala zavidljivih 103.843,00 €.

Slavnostne podelitve se je tudi letos udeležil Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ter ob srečanju z gostiteljem Stojanom Petričem (na fotografiji skupaj z odvetnico in članico Strokovnega sveta VZMD, Petro Jereb, in odvetnikom Domnom Peperkom) med drugim obudil spomin na nedavno uspešno sodelovanje v okviru gospodarske delegacije v Južni Koreji (VIDEO: https://youtu.be/Q50Xh8c27vk). Mag. Verbič je priložnost izkoristil tudi za izmenjavo stališč ter pogovore s številnimi podjetniki, odločevalci in uglednimi gosti, tudi o aktualnih prizadevanjih Združenja doma in v tujini ter njihovih mednarodnih poslovno-investitorskih programih: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors' Network (investo.international).


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si