V Bruslju danes potekata Generalna skupščina in seja Izvršnega odbora srečanje Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE). Obeh zasedanj - ki sledita nedavnemu srečanju na Dunaju, kjer je potekala tudi mednarodna investitorska konferenca (VIDEO: https://youtu.be/RyyZho0QVlM) - se kot član Izvršnega odbora aktivno udeležuje tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič.

Slednji je predstavil svoje delovanje v Strokovni posvetovalni skupini uporabnikov finančnih storitev pri Evropski komisiji (FSUG) ter nedavno izjavo, ki so jo objavili ob globalni podnebni konferenci - COP28. Poleg tega se je mag. Verbič dotaknil nekaterih vidnejših prizadevanj VZMD ter med drugim spomnil na skorajšnjo 10. obletnico izbrisa imetnikov delnic in obveznic slovenskih bank, ki še vedno čakajo na učinkovito pravno sredstvo. Predstavitev je Predsednik VZMD sklenil z razvojem na področju kolektivnih tožb, ki so jih sprožil zoper slovenske telekomunikacijske operaterje (VIDEO: https://youtu.be/itxmtIdHpK8).

Zbrani predstavniki nacionalnih združenj iz celotne EU bodo razpravljali še o Uredbi EU o razkritjih, povezanih s trajnostjo v sektorju finančnih storitev (SFDR) ter oblikovali predloge sprememb in skupno stališče BETTER FINANCE. Oblikovali bodo tudi končne komentarje, namenjene Evropski komisiji glede zadnje Direktive o pravicah delničarjev (SRD II). Predstavljene bodo aktualne aktivnosti in projekti, člani pa bodo opravili razpravo o ključnih prioritetah v obdobju 2024-2029, prihodnjih mednarodnih konferencah in zasedanjih leta 2024 v Litvi in Belgiji.


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si