karikatura291

Konec minulega tedna je VZMD iztisnjenim delničarjem družbe CENTER CVETLIČARNA, d.d. - ki so svoje delnice prenesli na odvetniški fiduciarni račun programa »Delniška OPORA« (VIDEO) oz. so v roku pristopili k Delničarskemu sporazumu pri VZMD - nakazal dodatna izplačila, k sicer že prejeti denarni odpravnini ob iztisnitvi. Po tem, ko je večinski delničar, družba M1, d.d., 122 manjšinskim delničarjem ob iztsinitvi izplačal 1,96 € na delnico, je namreč VZMD za 44 delničarjev, ki jih je zastopal, uspel zagotoviti 100 % doplačilo k siceršnji denarni odpravnini - torej dodatek 1,96 € na delnico (skupno torej 3,92 € na delnico).

VZMD je neposredno po skupščini - kjer je navkljub opozorilom Predsednika VZMD, mag. Kristjana Verbiča, o prenizki denarni odpravnini, večinski delničar sprejel sklep o iztisnitvi - podal predlog za sodni preizkus denarne odpravnine, čemur so sledili izmenjava argumentov in intenzivna pogajanja z večinskim delničarjem. Slednja so, po obilici kompromisov in obojestranskega popuščanja, naposled pripeljala do »Dogovora o izvensodni poravnavi«, ki pa seveda velja le za delničarje, ki so pooblastili VZMD, da jih zastopa v postopku oz. pogajanjih.

V Združenju ponovno opozarjajo na pomen pravočasnega odziva ter pristopa malih delničarjev k »Delniški OPORI« oz. Delničarskemu sporazumu v okviru VZMD. Zaradi neodzivnosti je namreč v konkretnem primeru kar 78 malih delničarjev skupno ostalo brez 27.175,40 € dodatka, številni pa niso prejeli niti prvotne denarne odpravnine, saj svojih delnic niso prenesli z ukinjenih registrskih računov pri KDD oz. namenskega računa za prenos na državno Kapitalsko družbo, d.d. (KAD). Ob tem velja dodati, da je prav KAD - največji delničar za večinskim delničarjem (M1, d.d.) - tako samo v tem primeru ostal brez vsaj 3.339,84 € dodatne odpravnine, saj se ni pridružil VZMD, niti ni postopkov sprožil sam KAD, za delnice, ki so namenjene bodočemu demografskemu skladu!?!


Sorodna sporočila:

DANAŠNJI SKUPŠČINSKI MARATON – VZMD za delitev dobička ter z napovedanim sodnim izpodbijanjem na skupščinah družb Stol, Induplati, M1, Intara, Center cvetličarna, Certa holding in Perutnina Ptuj – v slednji bo 2.631 delničarjev ostalo brez 611.847,92€ odpravnine v primeru neprenosa z ukinjenih registrskih računov - četrtek, 29.08.2019

KOVINTRADE, M1, CVETLIČARNA, INTARA, GORIŠKE OPEKARNE, NTU - v tem tednu že 21 skupščin družb, ob aktivni udeležbi in predlogih predstavnikov VZMD ter programa »Delniška OPORA« - sreda, 29.08.2018


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev