VZMD.TV - VIDEO REPORTAŽA z 21. skupščine Intereurope, 10. 9. 2009: 

 

Današnje, 23. skupščine družbe Intereuropa, d.d., se je udeležilo 64,32 % kapitala, ki je soglasno in brez dodatne razprave podprl vse predlagane sklepe, objavljene ob sklicu skupščine, razen zadnjega predloga sklepa o spremembah Poslovnika skupščine, ki je bil sprejet z 96,94 % vsega prisotnega kapitala. Na skupščini sta uprava in nadzorni svet postregla s sorazmerno optimističnimi napovedmi o poslovanju družbe ter poročilom o uspešnemu poteku sanacije, zmanjševanju finančne izpostavljenosti in zagotavljanju likvidnosti, povečanju prodaje in prihodkov ter zmanjševanju stroškov (dela kar za 13 %), kar je bilo v splošnem ocenjeno kot velik korak naprej in v pravo smer.

 

Na lanskoletni 22. skupščini Intereurope, d.d., bo VZMD podprl predlog za ločeno glasovanje o podelitvi razrešnic posameznim članom uprave v poslovnem letu 2009. Takšno glasovanje je VZMD utemeljeno predlagal že na nedavnih skupščinah Zavarovalnice Triglav, d.d., Save RE, d.d., in NLB, d.d., pri čemer so v VZMD upravičeno pričakovali podporo največjih oz. ključnih lastnikov države Republike Slovenije in »paradržavnih« skladov KAD, d.d., in SOD, d.d. Presenetljivo pa navedeni delničarji doslej takšnega glasovanja (izrecno ga predvideva lanskoletna novela Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1C)) niso podprli - in to navkljub vsem deklaracijam o transparentnosti in ugotavljanju odgovornosti, ter bržčas v imenu vseh državljanov. Na skupščini Intereurope je bilo naposled le drugače.

 

Sledi nekaj relevantnih poročil VZMD.TV:

VZMD.TV - VIDEO REPORTAŽA z 21. skupščine Intereurope, 10. 9. 2009: 

 
 


Kronološki pregled relevantnih sporočil in prispevkov o aktivnostih VZMD, povezanih z družbo Intereuropa, d.d:

INTEREUROPA, POMORSKA DRUŽBA - danes vendarle ločeno glasovanje o razrešnicah članom uprave Intereurope in odpoklicu predsednika nadzornega sveta Pomorske družbe - država in SOD spet ravnata šokantno?! - Četrtek, 01.07.2010

INTEREUROPA - družba bo tožila bivšo upravo in nadzorni svet - Petek, 11.09.2009

Intereuropa brez razrešnic, dividend in sprememb statuta ter s tremi novimi nadzorniki - Četrtek, 30.07.2009

INTEREUROPA - odgovor na stališče uprave - Sobota, 30.06.2007

INTEREUROPA - nasprotni predlog - Sobota, 09.06.2007

Srečanje s predsednikom uprave INTEREUROPE - skupno sporočilo za javnost - Sreda, 13.09.2006

 

www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv - preko 180 video prispevkov VZMD.TV

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.euroshareholders.eu/eurovote/view - več o sistemu EuroVote