Vseslovensko združenje malih deležnikov - VZMD znova, kakor že v preteklih dveh letih, aktivno sodeluje na finančnem sejmu Kapital 2012, ki poteka 18. in 19. aprila v Cankarjevem domu. Letos VZMD največ pozornosti namenja svojim številnim nacionalnim in mednarodnim aktivnostim s poudarkom na dogodku investo Expo, ki bo v okviru investicijskega tedna “Investors’ Week” potekal septembra v Ljubljani.

Ena od temeljnih usmeritev dogodka investo Expo bo ustrezno predstaviti glavne akterje na slovenskem kapitalskem trgu ter v Slovenijo in regijo Jugo-vzhodne Evrope privabiti tuje investitorje. V ta namen bodo le-te sproti obveščali o relevantnih informacijah s področja ekonomije, logistike, turizma, najvidnejših slovenskih podjetij, dejavnosti delničarjev ter sorodnih mednarodnih asociacij (EF - EuroFinuse, Euroshareholders in WFI - World Federation of Investors). 

Prvega dne sejma se je po besedah Srečka Pirtovška, glavnega urednika revije Kapital, udeležilo preko 1000 obiskovalcev, ki so prisostvovali na 15 okroglih mizah ter drugih zanimivih predavanjih. Še posebej odmevna so bila predavanja o naložbah v zlato in srebro in pa "udarna" okrogla miza o prihodnosti slovenskega finančnega trga v kriznih časih, na kateri so sodelovali vodilni slovenski finančniki.

V sklopu finančnega sejma Kapital sejma so bile podeljene tudi nagrade za naj direktorja, naj finančnika ter najboljše podjetje. Za naj direktorja je bil izbran Ivo Boscarol, direktor podjetja Pipistrel. Naj finančnik je postal Matjaž Rakovec, predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav, nagrado za naj podjetje pa je prejelo podjetje Bisol pod vodstvom Uroša Merca.


Sorodni prispevki:

 

VIDEO REPORTAŽA - tudi ugledni udeleženci mednarodne konference ”Bled Forum” izrazili močan interes za ”Investors’ Week” med 19. - 23. septembra v Ljubljani (Bled, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - »Investors' Week 2012«, ki bo septembra v Ljubljani, k udeležbi navdušil vplivne predstavnike investitorjev in evropskih institucij tudi na Mednarodni konferenci na Bruseljski borzi (Bruselj, Gent, Ljubljana, marec 2012)

VIDEO REPORTAŽA - ugledni udeleženci dveh blejskih mednarodnih konferenc”India and Slovenia as Business Partners” in ”CloudForum” izrazili močan interes za”Investors’ Week”, septembra v Ljubljani (Bled, marec 2012)

VIDEO UTRINKI - Predsednik Svetovne federacije investitorjev (WFIC) na ljubljanskem Nebotičniku najavil največje mednarodno srečanje predstavnikov investitorjev, ki ga v 2012 v Sloveniji organizirajo z VZMD, ter podelil nagradi»Delničarjem prijazna družba« in »Smeli borzni koraki« (Ljubljana, december 2011)

VABILO - Ogled VIDEO REPORTAŽE ter VIDEO COMMENTARY o uradnem in prijateljskem obisku direktorja EuroInvestors in sekretarja Euroshareholders, častnega gosta VZMD na obeh osrednjih investitorskih sejmih v Sloveniji, v luči programa investo.si in mednarodnih dejavnosti VZMD (Ljubljana, april 2011)

VZMD.TV - Sekretar Euroshareholders in direktor EuroInvestors danes, kot častni gost VZMD, iz Bruslja prispel v Ljubljano ter z Ministrom za finance RS, otvoril sejem Kapital 2011 (Ljubljana, april 2011)

VZMD.TV - utrinki z včerajšnje prireditve Dan slovenskega kapitalskega trga (Ljubljana, maj 2010)

VZMD.TV - poročilo z današnje otvoritve sejma Kapital 2010 in okrogle mize Prihodnost slovenskega kapitalskega trga (Ljubljana, april 2010)