KARIKATURA 20052019

Na današnji, bržčas poslednji skupščini družbe KOMPAS, d.d., je bilo prisotnega 99,80 % kapitala z glasovalno pravico - poleg glavnega delničarja TRIGLAV INVESTMENT HOLDING, d.o.o. (99,12 % vseh delnic), le še Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je poskušal zastopati in uveljavljati tudi pravice delničarjev v okviru »Delniške OPORE« pri VZMD. Slednje mu je bilo namreč onemogočeno spričo intervencije predsedujočega skupščini, odvetnika Uroša Ilića, s katerim imajo v VZMD žal vse več slabih izkušenj.

Skupščina je pričakovano sprejela iztisnitev manjšinskih delničarjev, pri čemer je glavni delničar z nasprotnim predlogom zgolj odpravil napake oz. nedoslednosti v prvotno predlaganem sklepu. Družba je sicer že pred samo skupščino - po zahtevi VZMD - posredovala Revizorjevo poročilo o primernosti denarne odpravnine in Poročilo glavnega delničarja glede izključitve manjšinskih delničarjev, ne pa tudi same cenitve na osnovi katere je bila določena denarna odpravnina v višini 8,30 € za delnico. Zato je mag. Verbič na sami skupščini želel dobiti vsaj vpogled v omenjeno cenitev, izdelano s strani družbe KF finance, na stanje 31. 12. 2020, kar pa mu žal ni bilo omogočeno.

Zaradi neupoštevanja pooblastil delnic iz naslova »Delniške OPORE« ter onemogočenega vpogleda v cenitev, je VZMD - poleg preveritve primernosti denarne odpravnine - napovedal sodno izpodbijanje skupščine oz. sklepa o izključitvi in sklepa o preoblikovanju družbe v družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si