Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič bo danes ob 20.00 sodeloval v oddaji Tarča na Prvem programu TV Slovenija. Ponovitev bo 3. 2. ob 13.20 na istem programu.

Pred 15-imi leti je država razdelila certifikate in tako sprožila proces privatizacije. V boj zanje - za certifikate - in za deleže nekdaj družbene lastnine so se pognali mnogi. Tudi pidi. Kaj bo prinesla privatizacija, je bila za širšo javnost velika uganka. Kdo je pri tem najbolje zaslužil, koliko so za certifikate iztržili državljani, kakšna je bila vloga pooblaščenih investicijskih družb ter njihovih vodstev pri tem, kam so izgnjali mali delničarji in kakšna je bila njihova zaščita - je le nekaj vprašanj, na katere bomo odgovore iskali v tokratni Tarči.

Gostje: mag. Andrej Vizjak, minister za gospodarstvo; Darko Horvat, direktor Aktive Holdinga; dr. Neven Borak , direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev; dr. Miha Juhart, Pravna Fakulteta; dr. Marijan Svetličič, Fakulteta za družbene vede in mag. Kristijan Verbič, predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev.

Oddajo vodi Lidija Hren.

Verbic_Tarca_TV_SLO_3.jpg

Verbic_Tarca_TV_SLO_4.jpg

Verbic_Tarca_TV_SLO_2.jpg

 

Več o oddaji si lahko ogledate na naslovu:

http://www.rtvslo.si/tarca/