POP TV, 22.07.2011, 24 UR,19.20

Menjava_lanov_nadzornega_sveta_NKBMMATJAŽ TANKO: AUKN Dagmar Komar pa je uspelo še povečati svoj vpliv v drugi največji slovenski banki. Na skupščini NKBM; so namreč lastniki zamenjali tri člane nadzornega sveta, med njimi tudi dosedanjega predsednika Danila Topleka. 
MATJAŽ TANKO: In medtem ko agencija, ki je predlagala zamenjavo kar petih nadzornikov, svoje odločitve tudi danes in podrobneje pojasnila, pa je bil jasen nekdanji predsednik nadzornega sveta: nismo želeli biti samo glasovalni stroj, zato so nas zamenjali.


JAGODA DŽORDŽEVIČ: Nadzorni svet je svoje delo opravljal strokovno, predvsem pa v interesu družbe, je takoj po skupščini povedal razrešeni predsednik nadzornega sveta. In dodal, da AUKN svojega predloga za razrešitev z ničemer ni pojasnila. 
DANILO TOPLEK (nekdanji predsednik NS NKBM): Seveda ocenjujem kot čisto podcenjevanje ostalih delničarjev, predvsem pa podcenjevanje javnosti.
ROBERT BIČEK (AUKN): Menimo, da je rekonstrukcija nadzornikov bila pač potrebna z vidika uravnoteženosti nadzornega sveta, z vidika pač tudi odzivnosti nadzornega sveta na določene pobude, ki jih je pač AUKN dala. Tako da to so v glavnem razlogi.
DŽORDŽEVIČ: O predlogu za zamenjavo sprva dveh, kasneje štirih, danes pa kar petih članov nadzornega sveta je agencija sporočila le, da z delom nadzornikov niso zadovoljni. Jabolko spora pa je bila kot kaže tudi dokapitalizacija. 
TOPLEK: Vsaj dva med tistimi tremi, ki so bili danes zamenjani, so pač opravljali to delo v imenu nadzornega sveta, ne pa bili poslušni glasovalni stroj nerafiniranih interesov.
DŽORDŽEVIČ: In medtem ko predsednik uprave banke zamenjave nadzornikov ni komentiral…
MATJAŽ KOVAČIČ (predsednik uprave NKBM): Je danes bila izpeljana skupščina tako in zaključila se je tako kot se je zaključila. In k temu ni s strani uprave sigurno kaj več dodati. 
DŽORDŽEVIČ: ….So bili do poteze agencije ostri mali delničarji. 
KRISTIJAN VERBIČ (Vseslovensko združenje malih delničarjev): Resno se zastavlja vprašanje, čigavi interesi so za tem, posledica tega ne more biti drugega kot padec, dodaten padec vrednosti delnic.
DŽORDŽEVIČ: Kljub zamenjavi so delničarji nadzornemu svetu in upravi podelili razrešnico za lansko poslovno leto. Z večino glasov so potrdili tudi predlog uprave o delitvi dobička. Slabe 3.5 milijone bodo namenili za dividende, ki znašajo 8 centov na delnico. Delničarjem pa bodo izplačane konec septembra.


Medij: POP TV
Avtorji: Đorđevič Jagoda
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, mali delničarji
Rubrika / Oddaja: 24 ur
Datum: 22. 07. 2011 
Termin: 19:00
Trajanje:3