RA SLOVENIJA 1, 27.06.2007, PRVA JUTRANJA KRONIKA, 5.30
Delničarji Poslovnega sistema Mercator se bodo popoldne sešli na redni letni skupščini. Odločali bodo o spremembah statuta, dokapitalizaciji, delitvi bilančnega dobička in izplačilu dividend ter imenovanju Srečka Kende iz Istrabenza v nadzorni svet trgovske družbe.


SIMEONA ROGELJ: Uprava in nadzorni svet Mercatorja tudi za letošnjo skupščino predlagata dokapitalizacijo oziroma izdajo novih delnic, tokrat za razliko od lani le za 20% osnovnega kapitala družbe, predlog pa vključuje tudi izključitev prednostne pravice obstoječim delničarjem. To določilo letos za male delničarje, povezane v vseslovensko združenje, ki je za tokratno skupščino zbralo nekaj več kot 3% glasov, ni problematično.
KRISTJAN VERBIČ (predsednik združenja): Argumenti, ki so nam bili podani in varovalke, ki so bile tudi dodatno vključene v predlog, zagotavljajo, da je ta dokapitalizacija resnično usmerjena v strateško rast podjetja in v tem smislu seveda Vseslovensko združenje malih deležnikov nima pripomb, ker hkrati smo tudi mi oziroma mali delničarji, ki jih zastopamo, zainteresirani za rast, razvoj podjetja.
ROGELJ: Na dnevnem redu skupščine pa bo tudi poročilo o ugotovitvah posebnega revizorja za preveritev posameznih poslov družbe, ki so jih v Mercatorju speljali še pod vodstvom nekdanjega predsednika uprave Zorana Jankoviča. Posebno revizijo sta na lanski skupščini zahtevali Pivovarna Laško in Pivovarna Union.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Rogelj Simeona
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Prva jutranja kronika
Datum: 27. 06. 2007
Termin: 05:30
Trajanje:2