Danes sta se v Gorenju sestala predsednik uprave Gorenja, d.d., Franjo Bobinac in predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev, Kristjan Verbič.


Skupno sporočilo za javnost

G. Verbič je uvodoma predstavil združenje in njegovo poslanstvo ter predstavil idejo o oblikovanju sekcije malih delničarjev Gorenja.


G. Bobinac je g. Verbiča seznanil o razlogih za sklic 10. skupščine Gorenja, d.d., ki bo potekala 12. decembra, ter o predlaganih sklepih, ki so bili javno objavljeni že v uradnem sklicu skupščine 9. novembra. G. Verbič je opozoril na nekatere pomisleke v zvezi s predlagano dokapitalizacijo, ki jih ima združenje glede uporabljenih inštitutov tudi sicer.


V nadaljevanju se je tema pogovora vrtela predvsem okrog položaja malih delničarjev in njihovem organiziranju. G. Bobinac je predlagal, da bi moralo imeti združenje v prvi vrsti izobraževalno vlogo malih delničarjev. Gorenje je za odličnost komuniciranja v letu 2006 že drugo leto zapored prejelo nagrado Portal 2006 za najboljše odnose z vlagatelji in drugimi interesnimi skupinami. G. Bobinac je poudaril, da dejstvo, da je Gorenje priznano kot družba, ki odprto in enakovredno komunicira z v vsemi delničarji, upravo družbe zavezuje, da bo svoje visoke standarde v komuniciranju in skrb za enakopravno obravnavo vseh delničarjev izpolnjevala tudi v prihodnje.

Sogovornika sta se dogovorila, da se preučijo potrebe in možnosti za vzpostavitev sekcije malih delničarjev Gorenja v okviru vseslovenskega združenja.