Dne 28.5. ob 11.30 bo na Okrožnem sodišču narok za glavno obravnavo o predlogu za sodni preizkus denarne odpravnine ob iztisnitvi malih delničarjev SCT-nadaljevanje od 26.3.VZMD se je pridružilo 234 od 563 delničarjev,ki bodo tako stranke v postopku!

SCT_Kucler.JPG

Na podlagi sklepov glavne obravnave na Oddelku za gospodarsko sodstvo, dne 26. 3. 2008, so se v VZMD odločili, da male delničarje ponovno povabijo, da se pridružijo prizadevanjem za sodno določitev in pridobitev primerne denarne odpravnine oziroma dodatne odškodnine v primeru izvensodne poravnave. Ob iztisnitvi malih delničarjev je imel Delfi v lasti 92,37 % delnic SCT; 7,63 % delnic pa je bilo v lasti manjšinjskih delničarjev. K sporazumu in tožbi je pristopilo 234 od skupno 563 malih delničarjev, kar znaša 3,24 % celotne delniške strukture ob iztisnitvi.

Konec avgusta 2007 sta predstavnik Sekcije SCT in Delfi pri Vseslovenskem združenju malih delničarjev (VZMD) mag. Aleksander Klucler in predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič na skupščini SCT, d.d., napovedala izpodbojno tožbo in zahtevo za sodni preizkus primernosti denarne odpravnine, ki je bila nato tudi vložena. Kot je bilo moč izvedeti iz obsežnejšega poročanja medijev in objave v Uradnem listu, je sodišče na prvem naroku med drugim sklenilo sledeče:

»Okrožno sodišče v Ljubljani, Oddelek za gospodarsko sodstvo, Tavčarjeva 9, Ljubljana, obvešča vse na skupščini dne 31. 8. 2007 »izključene« manjšinske delničarje družbe SCT, d.d., da lahko v roku enega meseca od objave tega obvestila vložijo svoje predloge za preizkus višine primernosti odpravnine, ki jo je ponudil glavni delničar družba Delfi, upravljanje naložb, d.d., Ljubljana, Vošnjakova 8/a. Po poteku citiranega roka, skladno s 607. členom Zakona o gospodarskih družbah, predlogov več ni dopustno vložiti.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Značke: iztisnitev