Ekspertna skupina v okviru VZMD je uspešno zaključila zahtevna pogajanja za pošteno odprodajo 42,8% delnic Strenie v lasti SCT Strojegradnje, ki je združevala male delničarje Strenie. Poravnane so vse medsebojne obveznosti in umaknjeni vsi postopki.

 

 

 

 

 

 

Večmesečna zahtevna pogajanja so se zaključila s plačilom kupnine za vseh 42,81 % delnic Strenie, d.d., v lasti SCT Strojegradnje, družbe pooblaščenke, ki je združevala male delničarje Strenie. Delnice je kupil večinski lastnik S. T. Hammer, d.o.o., in sicer po več kot dvakratniku najvišje cene, ki jo je za delnico družbe Strenia, d.d., ponujal kadarkoli pred pričetkom pogajanj, kot seveda edini sploh zainteresirani kupec - gre namreč za obvladujočo družbo.

 

 

 

 

Hkrati so ustavljeni vsi medsebojni postopki in umaknjene vse tožbe (izpodbojne in na izdajo delnic), poravnane so vse medsebojne obveznosti, umaknjena pa je bila tudi zahteva za sklic skupščine, s katero smo nameravali doseči revizijo vodenja posameznih poslov družbe oz. posebno revizijo. Tako v VZMD ocenjujemo, da je bil glede na okoliščine dosežen izjemen uspeh in optimalna rešitev dolgoletnih prizadevanj malih delničarjev, združenih v družbi pooblaščenki SCT Strojegradnja, d.d., da po pošteni ceni izstopijo iz družbe Strenia, d.d., saj niso imeli nikakršnega vpliva niti ustreznega nadzora nad družbo.

 

 

 

 

»Ob tem v VZMD z veseljem ugotavljamo, da so, v sicer sila kompleksnem in prejkoslej neobetavnem primeru, pri akterjih - predvsem v organih Strenie in večinskega lastnika S. T. Hammer - vendarle prevladali razum, konstruktivno reševanje nakopičenih problemov in argumentirane odločitve, ki so omogočile kompromisno rešitev in sprejemljiv izhod za obe strani. V nadaljevanju si bo VZMD prizadeval, da mali delničarji, združeni v družbi pooblaščenki SCT Strojegradnja, čimprej prejmejo svoje deleže kupnine, ki je bila plačana njihovi družbi pooblaščenki,« je potrditev realizacije vseh pogodbenih obveznosti komentiral predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Značke: odprodaja