Predsednik VZMD se je danes na sedežu Istrabenza sestal s predsednikom uprave Igorjem Bavčarjem in članom uprave mag. Srečkom Kendo.

Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič je danes obiskal sedež holdinške družbe Istrabenz v Kopru, kjer se je sestal s predsednikom uprave Igorjem Bavčarjem, članom uprave mag. Srečkom Kendo in Denisom Kostrevcem. V sproščenem, vendar izčrpnem pogovoru so obravnavali številne teme povezane z Istrabenzom, zaščito interesov malih delničarjev in njihovim organiziranjem.

 

 

Tako je beseda med drugim tekla o prihajajoči avgustovski skupščini Istrabenza, sklepu nadzornega sveta, da predsednika uprave pooblastil za pripravo predloga o sestavi nove uprave, možnostih za izvolitev predstavnika malih delničarjev v nadzorni svet, ponudbi za odkup delnic Hotelov Morje in Palce ter Postojnske jame itn.

 

Sogovorniki so se dogovorili za poglobitev sodelovanja in medsebojnega informiranja ter preučitev možnosti za vzpostavitev učinkovitega sistema obveščanja, organiziranja in oblikovanja foruma malih delničarjev Istrabenza v okviru VZMD. Sicer je predsednik uprave Igor Bavčar pokazal precejšnjo seznanjenost s problematiko organiziranosti in dejavnostmi malih delničarjev ter ob koncu pogovora izrazil naklonjenost prizadevanjem VZMD. Mali delničarji imajo po njegovih besedah pomembno mesto in vlogo, ki je lahko v prihodnje - predvsem v konkretnih primerih - precej bolj izrazita.

Upajmo, da bo temu res tako (tudi v primeru Istrabenza).