Vabilo - Varsavska Borza - WSE - investo.si VZMD Verbic

Gospodarske družbe s področja Slovenije in Jugovzhodne Evrope, ki so vključene v program investo.si (Invest to Slovenija), so prejele skupno vabilo predsednika uprave Varšavske borze (WSE), Poljskega združenja individualnih investitorjev (SII) in Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), da se udeležijo prvega »Slovenskega dne na Varšavski borzi«, ki bo 6. 10. 2011 (kliknite na sliko vabila desno, za angleško verzijo pa tukaj).

Letter_from_the_Warsaw_Stock_Exchange

Podjetja lahko tako izkoristijo izjemno priložnost aktivne predstavitve investitorjem, skladom, medijem in drugim relevantnim interesentom, katerih navzočnost bodo zagotovili organizatorji. Sledila bo tudi možnost individualnih pogovorov z investitorji in predstavniki skladov, pa tudi neposredni pogovori s predsednikom uprave WSE dr. Ludwikom Sobolewskim in njegovo vodstveno ekipo, pri čemer bodo predstavljene konkretne možnosti in prednosti kotacije na Varšavski borzi, najbolj dinamičnem kapitalskem trgu v Evropi.

Slovenskemu dnevu bo na Varšavski borzi sledilo (naslednji dan, 7. 10. 2011) letno srečanje in skupščina Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations), kar predstavlja dodaten razlog za prisotnost gospodarskih subjektov vsaj s promocijskimi materiali, ki jih bodo organizatorji posredovali tudi predstavnikom 31 nacionalnih združenj investitorjev, poleg sicer navzočim investitorjem, predstavnikom skladov, medijem in drugim zainteresiranim v okviru Slovenskega dne na Varšavski borzi.

Poleg navedenega, ustrezne infrastrukture, pogostitev ipd., sodelavci programa investo.si lahko uredijo letalske prevoze (na relaciji Ljubljana - Varšava - Ljubljana tudi v okviru istega dne, 6. 10 2011), morebitno namestitev v bližini Varšavske borze, prevoze itn. Spričo zgodnje-avgustovskega datuma predhodnega vabila ter trenutnega izjemnega zanimanja družb iz Slovenije, kot tudi širše regije JV Evrope, pa so organizatorji čas prijave podaljšali za teden dni.

Interes za sodelovanje pri dogodkih in aktivnostih v okviru »Slovenskega dne na Varšavski borzi« lahko sporočite koordinatorici programa investo.si, gospe Sarah Kavšek, mag. manag., do vključno ponedeljka, 19. 9. 2011, na kontaktne številke in naslove VZMD ter programa investo.si.

Družbe in institucije, vključene v program investo.si, lahko - poleg predstavitve na spletnem portalu www.investo.si, posredovanja promocijskih materialov ipd. - tudi sicer vzpostavijo neposredne stike s predstavniki Euroshareholders, Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors), WFIC ter posameznih nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev.

Nekaj bistvenih informacij in spletnih povezav o programu investo.si (Invest to Slovenija), s poudarkom na vidnejših dejavnostih v zadnjem letu ter prenovi spletnega portala ob koncu lanskega leta, je vključenih v predhodno vabilo (kliknite sliko vabila zgoraj desno, za angleško verzijo pa tukaj).

VIDEO REPORTAŽE o mednarodnih dejavnostih VZMD ter programu investo.si v zadnjem letu

(kliknite na sliko, ki vsebuje spletne povezave):

Novice - VZMD investo.si VZMD.TV


Za OGLED ZLOŽENKE o programu investo.si (slovenske ali angleške) kliknite na pomanjšani sliki zloženk:

zgibanka - investo.si - SLO      zgibanka - ENG

 

PROGRAM investo.si - INVEST TO SLOVENIJA

Samostojni program VZMD - investo.si je bil ustanovljen leta 2008 kot osrednji vir informacij o možnostih in prednostih investicijskih ter poslovnih dejavnosti v Sloveniji, pa tudi področju Srednje in Jugovzhodne Evrope. Program povezuje tuje investitorje s slovenskim poslovnim okoljem in družbami ter ponuja relevantne informacije o možnostih investiranja v tem okolju. Na pripadajočem spletnem portalu investo.si se ne nahajajo zgolj neposredne informacije za investitorje, temveč imajo uporabniki/člani možnost izmenjavati svoja mnenja in izkušnje.

UČINKOVITA PREDSTAVITEV PODJETIJ TUDI V MEDNARODNEM PROSTORU

V okviru programa investo.si (Invest to Slovenija) VZMD omogoča slovenskim družbam in institucijam, da izkoristijo možnosti sodelovanja ter vključitve promocijskih materialov na največje evropske in svetovne investitorske sejme, konference in dogodke ter njihovo neposredno izročitev predstavnikom Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors), Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations) ter posameznih nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev, kakor tudi drugim navzočim gostom in predavateljem, v okviru spremljajočih dogodkov.

NAČRTOVANE PREDSTAVITVE IN MEDNARODNA PRISOTNOST V LETU 2011 

  • ISTANBUL - Euroshareholders General Meeting, 25. marec 2011,
  • BRUSELJ - EuroInvestors Board and General Assembly, 1. april 2011,
  • BRUSELJ - Euroshareholders / EuroVote press conference, 5. april 2011, 
  • LJUBLJANA, Gospodarsko razstavišče Ljubljana - Kapital 2011, 20. - 21. april 2011,

-        Častni gost ob otvoritvi, podelitvi nagrad in na predstavitvenem prostoru investo.si/VZMD: g. Guillaume Prache, generalni sekretar Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders) in izvršni direktor Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors)

  • LJUBLJANA, Hotel Mons - 6. dan slovenskega kapitalskega trga, 21. april 2011, 

-        Častni gost na predstavitvenem prostoru investo.si/VZMD: g. Guillaume Prache, generalni sekretar Euroshareholders in izvršni direktor EFI - EuroInvestors

  • PARIZ - Forum ob 50-letnici OECD, 24. - 25. maj 2011, (Program)  
  • PORTOROŽ, Grand hotel Bernardin - 28. finančno-borzna konferenca, 26. - 27. maj 2011, (Program),  
  • MARIBOR, Hotel Habakuk - KEN 2011 Forum, 6. - 7. junij 2011, (Program v slovenščini, Program v angleščini),
  • BRUSELJ - WFIC Executive Committee Meeting, 21. junij 2011,
  • BEIRUT - Euroshareholders International Investors' Conference; Board, Nomination Committee and Legal Committee meetings, 24. junij 2011, 
  • VARŠAVA - WFIC - The World Federation of Investors Corporations Annual Meeting, 5. - 7. oktober 2011, 
  • DEN HAAG - Euroshareholders General Meeting, 27.  - 30. oktober 2011.

IZBOLJŠANA SPLETNA STRAN investo.si

Po dobrih dveh letih in pol ter preko 100.000 obiskih se je z letom 2010 poslovila dotedanja spletna stran www.investo.si (Invest to Slovenia), ki je bila vzpostavljena z majem 2008, pred 1. mednarodno investitorsko konferenco investo.si, ki jo je VZMD uspešno organiziral v Sloveniji od 19. do 21. junija 2008. Z letom 2011 jo je nasledil temeljito prenovljen spletni portal, namenjen predvsem potencialnim tujim investitorjem in poslovnim partnerjem gospodarskih družb v Republiki Sloveniji, ki lahko na enem mestu pridobijo relevantne informacije o slovenskem gospodarskem okolju, kapitalskem trgu, najvidnejših delniških družbah ter dejavnostih združenj delničarjev in investitorjev ter njihovih mednarodnih asociacij: Euroshareholders, EFI in WFIC.

 

 

www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv - preko 180 video prispevkov VZMD.TV

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia  

www.euroshareholders.eu/eurovote - več o sistemu EuroVote

PROGRAM investo.si - INVEST TO SLOVENIJA