Danes mali delničarji Velane prejemajo tretje pismo predstavnikov Sekcije Velana pri VZMD, v katerem pojasnjujejo zadnje dogodke, anonimke, pritiske in insinuacije.

SPOŠTOVANI DELNIčARJI VELANE!

Dne 19. 9. 2007 smo delničarji Velane dobili pismo, s katerim neznana oseba opozarja na »posledice« sklenjenega delniškega sporazuma v okviru VZMD in nas poziva, naj ga ne podpišemo. Zanimivo je, da je besedilo neznane osebe, ki sama sebe imenuje »mala delničarka«, zelo podobno besedilu, ki ga je 17. 9. 2007 uprava Velane preko predsednika sindikata in predsednika sveta delavcev delila med zaposlene delničarje. Tako mnogi vedo, kdo je avtor anonimke oziroma »mala delničarka«.


Delničarji Velane se s predlaganim sporazumom vključujemo v Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) z namenom, da bi delnice lahko prodali po pravični ceni.


Med sedanjimi malimi delničarji prevladujemo upokojenci, zaposleni in družinski člani obojih. Mnogi smo v Velani delali 20, 30 in več let. Ustvarili smo premoženje, ki po našem utemeljenem prepričanju presega 25 EUR na delnico, zato ne moremo dovoliti, da bi si novodošli prekupčevalci z delnicami, s pomočjo lažnih anonimnih pisem, pridobili prav vso premoženje za mizerno ceno.


Še kratko pojasnilo v zvezi z anonimnim pismom. Povsem napačna je navedba, da s podpisom sporazuma nismo več lastniki svojih delnic. S sporazumom se samo dogovorimo, da štiri mesece, ko bo VZMD iskal kupca za celoten »paket delnic«, ne bomo prodajali svojih delnic. Zato VZMD nikakor ne bo lastnik naših delnic, temveč bo izvajal naš sporazum, iskal potencialne kupce in se z njim pogajal ter izbral najugodnejšo borzno posredniško hišo. Stroški, ki nastanejo pri borznoposredniški hiši načeloma niso visoki in jih mora delničar plačati v vsakem primeru, če prodaja delnice po sporazumu ali pa sam preko borze. Toda združeni delničarji bomo tudi v tem primeru lahko dosegli nižje stroške in ugodnejše pogoje.


O proviziji le to, da je v anonimki navedena višina provizije »preko milijona evrov« popolnoma izmišljena. Določila o tem so v sporazumu povsem jasna in smo jih oblikovali predstavniki Sekcije malih delničarjev Velane sami. V primeru, če bo podpisnikov premalo, se ne bo zgodilo nič in bo vsak delničar lahko sam delnice prodajal na borzi tako kot doslej.


»Mala delničarka« piše, da je predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič kupoval delnice na borzi. Toda to njegovo potezo smatramo za izjemno pozitivno. Z nakupom delnic se je mag. Verbič tudi sam priključil nam malim delničarjem in s tem dokazal, da verjame v uspeh našega sporazuma, hkrati pa je pripomogel k skokoviti rasti cene delnice, ki je tako v dveh tednih zrasla za preko 720 odstotkov in se približuje vrednostim, navedenim v delničarskem sporazumu.


Z zaupanjem v uspeh pozivamo delničarje, ki še niso podpisali sporazuma, da ga brez strahu čim prej podpišejo in odpošljejo. Vedeti moramo, da je takšno povezovanje resnično najboljša možnost in izbira.

Za sekcijo malih delničarjev Velane pri VZMD: Denis Žust, Hilda Burkeljca, Slavka Venko, Milan Štruc, Leopolda Bogataj