Včeraj in danes v mariborskem Hotelu Habakuk poteka forum mednarodne mreže Knowledge Economy Network (KEN), s sedežem v Bruslju:

Ogled VIDEO REPORTAŽE - slovensko ter VIDEO COMMENTARY - angleško (kliknite na modri povezavi ali fotografiji spodaj):

KEN Forum 2011 - Habakuk Verbič VZMD investo.si

KEN Forum 2011 - Hotel Habakuk - Verbič VZMD investo.si - English

Program Invest to Slovenia (investo.si) je - skupaj s predstavitvami najvidnejših slovenskih delniških družb - tudi ob tokratni priložnosti deležen izjemnega zanimanja preko dvestotih obiskovalcev iz petnajstih držav - med njimi uglednih mednarodnih strokovnjakov, ekonomistov, predstavnikov institucij in mnenjskih voditeljev - ki se aktivno udeležujejo dvodnevnega foruma mednarodne mreže Knowledge Economy Network - KEN, s sedežem v Bruslju. Forum poteka v kreativnem vzdušju mariborskega hotela Habakuk, 6. in 7. junija, pričel pa se je na predvečer, s sprejemom udeležencev, ki se ga je na povabilo predsednika mreže KEN udeležil tudi predsednik VZMD.

Sicer je mag. Kristjan Verbič obiskal sedež Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja v Bruslju že 7. 4. 2011 ter z direktorjem, dr. Borisom Cizljem, in njegovimi sodelavci izmenjal poglede, izkušnje in načrte, povezane z dejavnostmi obeh združenj ter njunih programov KEN - Knowledge Economy Network in investo.si (Invest to Slovenia) - za OGLED VIDEA o takratnem obisku v Bruslju kliknite na fotografijo:

 

 

 

VIDEO REPORTAŽA ter VIDEO COMMENTARY o uradnem in prijateljskem obisku direktorja EuroInvestors in sekretarja Euroshareholders, častnega gosta VZMD na obeh osrednjih investitorskih sejmih v Sloveniji:

Za ogled kliknite na povezave ali fotografije:

VIDEO REPORTAŽA - slovenska različica  (Bled, Bruselj, Carigrad, Ljubljana, Pariz, Varšava, 2008 - 2011)

VIDEO COMMENTARY - angleška različica  (Bled, Brussels, Istanbul, Ljubljana, Paris, Warsaw, 2008-2011)

Prache Verbič Euroshareholders EuroInvestors VZMD investo mali delnicarji Brnik Ljubljana Slovenia

Prache Verbic Euroshareholders EuroInvestors VZMD mali delničarji Kavalir investo Ljubljana Slovenia 

POSNETEK OTVORITVENEGA GOVORA »Kapital 2011«  (Ljubljana, 20. 4. 2011) 

Otvoritev Prache Križanič Verbič Euroshareholders EuroInvestors VZMD mali delničarji Kapital Ljubljana 

POSNETEK PREDAVANJA »Kako lahko pridejo do denarja tudi mali delničarji?!«  (Ljubljana, 21. 4. 2011) 

Predavanje Prache Verbič Euroshareholders EuroInvestors VZMD mali delničarji Kapital Ljubljana 

VIDEO O PRIHODU sekretarja Euroshareholders in direktorja EuroInvestors  (Ljubljana, 20. 4. 2011)

   

VIDEO IZJAVA o podpori Euroshareholders prodaji večinskega deleža Mercatorja  (Ljubljana, 21. 4. 2011)

 

www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv - preko 160 video prispevkov VZMD.TV

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia  

 

SLOVENIJA V PARIZU IZJEMNO USPEŠNO - odmevna predstavitev uglednih slovenskih družb na največjem evropskem sejmu borznih investicij Actionaria in Generalni skupščini Svetovne federacije investitorjev (WFIC) - VZMD.TV EKSKLUZIVNI POROČILI v angleškem in slovenskem jeziku:

 

Neposredno po predstavitvi v Parizu se je VZMD aktivno udeležil še 7. mednarodne investitorske konference v Wiesbadenu, medtem ko v letošnjem letu - poleg predstavitve v Istanbulu in omenjene v Bruslju ter dveh v Ljubljani (ob obisku Izvršnega direktorja Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors) in Generalnega sekretarja Euroshareholders), v Bernardinu in Mariboru - v VZMD načrtujejo udeležbo vsaj v:

  • BRUSLJU - WFIC Executive Committee Meeting, junij 2011,
  • BEIRUTU - Euroshareholders International Investors' Conference; Board, Nomination Committee and Legal Committee meetings, junij 2011,
  • VARŠAVI - WFIC - The World Federation of Investors Corporations Annual Meeting, oktober 2011,
  • DEN HAAGU - Euroshareholders General Meeting, oktober 2011.

Še nekaj relevantnih poročil VZMD.TV - odmevno mednarodno srečanje investo.si (3. del od štirih) v Ljubljani, 19. - 21. 6. 2008 (1. del od štirih) ter investitorski srečanji v Sofiji in Varšavi junija 2009:

www.investo.si

Spletni portal www.investo.si - po dobrih dveh letih in pol ter preko 100.000 obiskih se je z letom 2010 poslovila dosedanja spletna stran samostojnega programa VZMD www.investo.si (Invest to Slovenia), vzpostavljena z majem 2008, pred 1. mednarodno investitorsko konferenco investo.si, ki jo je VZMD organiziral v Sloveniji od 19. do 21. junija 2008. Z letom 2011 jo je tako nasledil temeljito prenovljen spletni portal, namenjen predvsem potencialnim tujim investitorjem in poslovnim partnerjem gospodarskih družb v Republiki Sloveniji, ki lahko na enem mestu pridobijo relevantne informacije o slovenskem gospodarskem okolju, kapitalskem trgu, najvidnejših delniških družbah ter dejavnostih združenj delničarjev in investitorjev ter njihovih mednarodnih asociacij: Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors), Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations).

V okviru programa investo.si (Invest to Slovenija) VZMD omogoča slovenskim družbam in institucijam, da izkoristijo možnost sodelovanja, predstavitve in vključitve promocijskih materialov na pomembnih investicijskih sejmih in srečanjih predstavnikov nacionalnih in trans-nacionalnih organizacij investitorjev in delničarjev. V lanskem letu na primer na največjem evropskem sejmu borznih investicij Actionaria v Parizu, na 7. mednarodni investitorski konferenci v Wiesbadenu, na Zbornici za trgovino in industrijo v Madridu v okviru Generalne skupščine Evropskega združenja delničarjev in nenazadnje v okviru Generalne skupščine EFI - Evropske federacije investitorjev v Bruslju, kjer so predstavniki asociacij investitorjev iz EU v najvišji organ EFI izvolili predstavnika Slovenije, predsednika VZMD mag. Kristjana Verbiča.

V VZMD so se za prenovo spletnega portala investo.si odločili spričo intenzivnega razmaha dejavnosti na področju programa za investitorje iz tujine in investitorje iz Slovenije v tujino ter po popolni prenovi spletne strani www.vzmd.si v začetku lanskega leta, ki je doživela izjemno pozitiven odziv.

Poleg tega so nad zanimanjem investitorjev za možnosti investicij v slovenske družbe, njeno infrastrukturo, logistiko, vire in turizem v okviru programa investo.si v VZMD izjemno zadovoljni in ugotavljajo, da so bila njihova »večletna prizadevanja pri vzpostavljanju ustreznega ugleda in prepoznavnosti tudi v mednarodnem prostoru uspešna ter bodo tudi v prihodnje lahko prinašala pomembne rezultate in učinke za slovenske družbe, institucije in njeno investicijsko okolje - posebej v času, ko je postal svež kapital toliko pomembnejši za zagon novega investicijskega ciklusa ter izboljšanje zaostrenih ekonomskih in socialnih razmer.

Zato v VZMD načrtujejo še izdatnejšo prisotnost v mednarodnem investicijskem prostoru, tovrstnih sejmih in predstavitvah - ob že realiziranih v preteklih dveh letih v Belgiji, Bolgariji, Braziliji, Franciji Nemčiji, Poljski, Sloveniji, Španiji in Veliki Britaniji - ter v ta namen vabijo slovenske družbe in institucije, da izkoristijo izjemne možnosti, ki jih ponuja program Invest to Slovenia. Podpora programu investo.si - poleg predstavite na spletnem portalu www.investo.si, omenjenih možnosti predstavitev in posredovanja promocijskih materialov - omogoča tudi neposredne stike s predstavniki Evropskega združenja delničarjev, Evropske federacije investitorjev, Svetovne federacije investitorjev ter posameznih nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev.

V Svetovno federacijo investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations) - ugledno organizacijo s 40-letno tradicijo in 23 nacionalnimi članicami - se je VZMD vključil leta 2007 na skupščini v Bruslju ter postal njen dejavni član leta 2008 na skupščini v Sao Paulu, medtem ko je njen Izvršilni odbor sklenil, da lahko VZMD v Sloveniji organizira plenarno zasedanje Svetovne federacije investitorjev, skupaj s predstavitvijo investicijskih možnosti in potencialov Slovenije, Srednje in Jugovzhodne Evrope.

V Evropsko združenja delničarjev (Euroshareholders) - ugledno organizacijo z 18-letno tradicijo in 35 nacionalnimi članicami - se je VZMD vključil julija 2006 v Bruslju ter postal njen polnopravni član septembra 2006 na skupščini v Bukarešti.

Evropsko federacijo investitorjev (EFI - EuroInvestors) je VZMD soustanovil z najuglednejšimi in najbolj dejavnimi evropskimi združenji delničarjev in investitorjev. Ustanovljena je bila 30. 6. 2009 v Bruslju, kot EuroInvestors.org in sicer na pobudo Euroshareholders in Zveze neodvisnih združenj za zaščito pokojninskih varčevanj - FAIDER.         

Še nekaj relevantnih poročil VZMD.TV - odmevno mednarodno srečanje investo.si (3. del od štirih) v Ljubljani, 19. - 21. 6. 2008 (1. del od štirih) ter investitorski srečanji v Sofiji in Varšavi junija 2009: