turneja2022 1

Po 2-letnem premoru mednarodna poslovno-investitorska programa VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international ponovno pripravljata večjo mednarodno turnejo. V okviru slednje se bo Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, aktivno udeležil srečanja predstavnikov Svetovne federacije investitorjev (WFI) in zasedanja njihovega Izvršnega odbora v belgijskem Gentu, v Bruslju pa se bo mudil na delovnem obisku sedeža Evropske federacije investitorjev (BETTER FINANCE), za tem se bo v Monaku udeležil odmevnega mednarodnega foruma »Impower - Incorporating FundForum«, sledil bo tradicionalni obisk Letnega kongresa Evropske mreže poslovnih angelov (EBAN), ki bo tokrat potekal v irskem Corku (VIDEI z Letnih kongresov leta 2013 na Dunaju, leta 2014 v Carigradu). Tokratno mednarodno turnejo pa bo mag. Verbič sklenil v Londonu, z udeležbo na Forumu Združenja za upravljanje alternativnih naložb (AIMA).

Tudi ob tokratnih priložnostih bo poskrbljeno za predstavitev investicijskih priložnosti, dejavnosti in možnosti v okviru programov investo.si in investo.international.

Zainteresirani gospodarski subjekti, institucije in investicijski projekti lahko informativno-promocijska gradiva posredujejo do PETKA 29. 4. 2022, do 14. ure, na sedež VZMD, Hrenova 13, 1000 Ljubljana. 

Potem, ko so bile mednarodne konference in praktično vsi sorodni dogodki v obdobju pandemije COVID-19 odpovedani, ali pa izvedeni v virtualnem formatu ter na daljavo, se z letošnjim letom naposled vrača tudi večje število dogodkov, kjer je možna neposredna udeležba. Programa investo.si in investo.international sta sicer tudi v tem obdobju zagotavljala močno prisotnost na številnih virtualnih konferencah in dogodkih, VZMD pa je - skupaj z BETTER FINANCE - septembra 2021 na Bledu organiziral Mednarodno investitorsko konferenco »European Capital Markets for Individual Investors« in prvo neposredno srečanje mednarodnih predstavnikov investitorjev (VIDEO utrinki odmevne konference: https://youtu.be/JoaQyqZlVwg) po razglasitvi pandemije.

V VZMD si še naprej prizadevajo za aktivno predstavitev priložnosti, projektov in partnerjev njihovih mednarodnih poslovno-investitorskih programov. Tako že potekajo intenzivni dogovori tudi za drugo letošnjo mednarodno turnejo ob udeležbi na Konferenci BETTER FINANCE »A New Era of Investor Protection, Sustainability & Pension Reform« v Atenah in Roadshowu Luksemburškega združenja finančnih in kapitalskih skladov (ALFI).


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international