esma logoPredsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, je imenovan za novega člana Posvetovalne delovne skupine Stalnega odbora za korporativne finance (CFSC CWG) pri Evropskem regulatorju za nadzor trga vrednostnih papirjev (ESMA). Gre za skupino uveljavljenih predstavnikov zunanjih zainteresiranih organizacij, v kateri bo mag. Verbič prihodnji dve leti zastopal individualne oz. manjšinske investitorje.

Stalni odbor za korporacijske finance (CFSC) je v ESMI zadolžen za svetovanje na področju prospektov, transparentnosti, korporacijskega upravljanja in prevzemnih ponudb, pri čemer člani Posvetovalno delovne skupine (CWG) nudijo tudi praktično pomoč v vseh delih njegovega delovanja.

Predsednik VZMD se je za kandidaturo na omenjeno mesto odločil po povabilu ESME in Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance), kjer je že drugi mandat član Izvršnega odbora. Prav s problematiko na področjih, ki jih pokriva CFSC, se v VZMD redno srečujejo že vseh deset let delovanja ter imajo dober pregled nad zadevno problematiko, posebej z vidika manjšinskih delničarjev in njihovih interesov.

Po dosedanjih telefonskih konferencah se bo mag. Verbič konec februarja, na sedežu ESME v Parizu, udeležil tudi prve skupne seje Posvetovalne delovne skupine.