Sinoči je v Kongresnem centru Brdo pri Kranju potekala slovesna podelitev Priznanj Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2012. Podobno kot v preteklih letih sta se dogodka - poleg številnih gospodarstvenikov in uglednih gostov, med katerimi so bili tudi slavnostni govornik, Predsednik Državnega zbora RS, gospod Janko Veber, predstavniki diplomatskega zbora, ministrov Vlade RS in članov Državnega sveta RS - udeležila tudi predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič in predsednik Strokovnega sveta VZMD, dr. Ludvik Toplak. (Za ogled VIDEO REPORTAŽE z lanskoletne podelitve kliknite sliko levo)

Izmed finalistov je Odbor PRSPO - letos prvič v zgodovini podeljevanja priznanj - izbral kar dve odlični organizaciji, vsako v svoji kategoriji. Tako je nagrado PRSPO v  kategoriji organizacij z več kot 250 zaposlenimi, na področju zasebnega sektorja, prejelo podjetje Elektro Gorenjska, d.d., nagrado PRSPO v kategoriji organizaciji z 250 in manj zaposlenimi, na področju zasebnega sektorja, pa podjetje Lotrič meroslovje, d.o.o.

Priznanje RS za poslovno odličnost je eno izmed orodij Vlade RS za spodbujanje podjetij k doseganju globalne konkurenčnosti, hkrati pa javnim institucijam nudi možnosti izboljšanja in kakovostnejšega poslovanja. Priznanje se podeljuje od leta 1998 po vzoru in merilih Evropske nagrade za odličnost (European Excellence Award) iz Bruslja. 


 Sorodne VIDEO REPORTAŽE in prispevki:

VIDEO POROČILO z mednarodne konference ter podelitve nagrad in priznanj Slovenskega združenja za kakovost in odličnost (november 2012) 

EKSKLUZIVNA REPORTAŽA s sinočnje podelitve nagrad najboljšim tujim investitorjem - FDI Awards Slovenia (november 2012) 

BRUSELJ, BRDO - VIDEO REPORTAŽA s 7. Vrha slovenskega gospodarstva ter o podelitvah nagrad »European Public Affairs Awards«, kjer je bil med nominiranci za »NGO of the Year« tudi EuroFinuse z VZMD (november 2012) 

VIDEO REPORTAŽA s sinočnjega Županovega sprejema za investo Expo, FDI Summit in Ljubljana Forum, ob podelitvi nagrad VZMD-Euroshareholders »Delničarjem prijazna družba« družbi Krka in »FDI Award« družbi Odelo (september 2012)

VIDEO REPORTAŽA s podelitve Priznanj Republike Slovenije za poslovno odličnost (januar 2012)