• Medij: Finance.si
verbic_kristjan2_ih.20140103123901.jpg.n.720px.jpgNa afero Sava Re se je odzvalo tudi Vseslovensko združenje malih deležnikov Kristjana Verbiča.Takole pišejo: "Skupščina delničarjev družbe Pozavarovalnica Sava je bila danes preložena (za trenutno nedoločen čas)." Dodajmo, da je bila jutrišnja skupščina preklicana, preklicala sta jo uprava in nadzorni svet po navodilu SDH.


"Po mnenju uprave in nadzornega sveta je preložitev skupščine upravičena, da bi lahko na skupščini delničarjev celovito odgovorili na vprašanja v zvezi s poslom nakupa nepremičnine. VZMD je namreč na upravo in NS družbe, dne 16. 5. 2016, naslovil pobudo, da na skupščini podata objektivno in celovito informacijo o postopkih in pogojih nakupa nepremičnine, predhodno v lasti ACH," dodaja VZMD.

Opozorilo! "Ob tem v VZMD opozarjajo, da nenehno objavljanje člankov z naslovom "Afera Sava Re" ipd., lahko resno vpliva na tržno vrednost delnice in tržno vrednost družbe Pozavarovalnica Sava. Delničarji morajo imeti možnost pridobiti verodostojno sliko o pošteni vrednosti nakupa nepremičnine ACH, da se bodo lahko v primeru padca tečaja delnic in tržne kapitalizacije delnice na Ljubljanski Borzi odločili, kdo je za oškodovanje odgovoren ter s tem v zvezi lahko sprožili ustrezne postopke."

VZMD-Sava-Re.1464000610.jpg