RA KOPER, 29.03.2007, JUTRANJIK, 07.00
Vseslovensko združenje malih deležnikov je proti neznanim storilcem vložilo kazensko ovadbo zaradi oškodovanja malih delničarjev Pomorske družbe ter zaradi suma zlorabe položaja ali pravic in hudodelskega združevanja. Večinski lastnik Pomorske družbe nemški ladjar Peter Dohle je že napovedal, da se bo potegoval za nakup 30-odstotnega državnega deleža v Splošni plovbi. To pa ni povšeči nekaterim drugim delničarjem. Med najbolj glasnimi nasprotniki je prav Vseslovensko združenje malih deležnikov, ki ga

, kot pravi njegov predsednik Kristijan Verbič, moti predvsem način prevzema oziroma dokapitalizacije Pomorske družbe. Ta je bila ustanovljena predvsem za reševanje terjatev delavcev zaradi premalo izplačanih plač. Kristijan Verbič pravi.
KRISTIJAN VERBIČ: V popolnem nasprotju s tem je bil za direktorja imenovan s strani nadzornega sveta direktor, ki je javno izjavil, da je njegov edini namen vstopa v Pomorsko družbo začetek prevzema Splošne plovbe.
NOVINARKA: Predsednik uprave Splošne plovbe Portorož Egon Bandelj ovadbe Vseslovenskega združenja ne komentira. Rok za zbiranje ponudb za nakup državnega deleža v Splošni plovbi se bo iztekel v začetku aprila, svoj interes za nakup pa je poleg Pomorske družbe in Mercate že izrazila tudi Luka Koper.



Medij: Radio Koper
Avtorji: Ni avtorja
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Jutranjik
Datum: 29. 03. 2007
Termin: 07:00
Trajanje:1