• Medij: Večer

Luka Koper zavrača ugotovitve študije SDH

Študija o poslovanju koprskega pristanišča, ki jo je na skupščini Luke Koper navajala predsednica uprave SDH Lidia Glavina, potrjuje, da so ključni kazalniki poslovanja družbe nadpovprečni, vendar so nekateri viri podatkov nezanesljivi, interpretacije pa napačne, ugotavljajo v Luki Koper. Zato menijo, da kritike iz študije niso merodajne.



V Vseslovenskem združenju malih delničarjev (VZMD) so v torek pozvali Luko Koper, naj se opredeli do navedb predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Glavine na skupščini delničarjev konec junija, ki naj bi izhajale iz študije o poslovanju koprskega pristanišča. Kot so navedli v VZMD, je Glavina pri tem izpostavila, da ima Luka Koper najnižje cene storitev v regiji, da operativni kazalci kažejo na preveliko količino opreme ali njihovo premajhno izkoriščenost, vprašljiva pa naj bi bila tudi sposobnost realizacije investicij.

V Luki Koper so v odgovoru, ki so ga objavili tudi na straneh Ljubljanske borze, pojasnili, da se študija svetovalne agencije McKinsev ne posveča obravnavanju in ugotovitvam poslovanja zgolj za leto 2016, ampak za daljše časovno obdobje. Iz ugotovitev študije sicer ni razvidno, da bi bila v letu 2016 kakršnakoli negativna odstopanja, zato ugotovitve objektivno ne morejo biti podlaga za odločanje o razrešnici uprave, (sta)
  • Medij: Večer
  • Avtor: STA
  • Rubrika: V žarišču
  • Stran: 5