TV SLOVENIJA 1, 03.04.2007, DNEVNIK, 19.30
MOJCA ŠIROK: Danes je potekla tudi ponudba za prevzem črnuškega podjetja Etra 33, ki jo je objavila Probankina družba Zlata moneta, sicer petinska lastnica podjetja. Prevzem po neuradnih podatkih ni uspel, saj ne paradržavna sklada ne mali delničarji ponudbe niso sprejeli.
FLORJAN ZUPAN: Zlata moneta je imela pred prevzemno ponudbo 20-odstotni delež v Etri, prav toliko pa obvladujeta tudi državna sklada in mali delničarji. Sumničenja

malih delničarjev v netransparenten prevzem so se pojavila kmalu potem, ko je Nacionalna finančna družba prodala svoj skoraj 20-odstotni delež Zlati moneti, ta pa je nato takoj objavila prevzem. Male delničarje je zaščitilo tudi Združenje malih delničarjev.
KRISTJAN VERBIČ (Združenje malih delničarjev): Nas veseli, ponovno veseli, da smo tudi v tem primeru uspeli doseči boljši izid in nenazadnje optimalno ceno, v kolikor bi se mali delničarji odločili za prodajo.
ZUPAN: Ker uradnih podatkov o prevzemni ponudbi še ni, sta se tako direktor Etre kot Zlate monete vzdržala izjav. Etra se ukvarja z razvojem in proizvodnjo transformatorjev in ima na tem področju več kot 70-letno tradicijo. Borzna cena je danes že krepko presegla prevzemno ponudbo. Podjetje Etra je šolski primer, kako se lahko mali delničarji povežejo in zaščitijo svoje interese. Nesojeni prevzemnik bo moral zdaj na novo prevzemno ponudbo počakati najmanj leto dni.



Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 03. 04. 2007
Termin: 19:00
Trajanje:2