POP TV, 13.2.2010

Sodi_e_razveljavilo_sklepe_skup_ine_delni_arjev_Pivovarne_La_koEDI PUCER: Sklepi lanske skupščine delničarjev Pivovarne Laško, ki so jo izvedli kar na stopnicah, so nični, je razsodilo Okrožno sodišče v Celju.
DARJA ZGONC: Govorimo o tisti skupščini, na kateri delničarji niso podelili razrešnice tedanjemu predsedniku uprave Bošku Šrotu, glasovali pa so tudi proti izplačilu nagrad nadzornikom.


PUCER: Mali delničarji zdaj napovedujejo pritožbo na Vrhovno sodišče.
DAMJANA SEME: Takole so maja lani predstavniki delničarjev organizirali skupščino, ki jo je sicer prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot v zadnjem trenutku preklical.
KRISTJAN VERBIČ (Združenje malih delničarjev): Nas čudi, jih pa skrbi, tudi zaradi prakse, ki to pomeni za druge podobne primere. Namreč to bi pomenilo, da lahko dejansko mimo kakršnih koli opredeljenih postopkov in rokov uprava družb preklicujejo ali pa tudi ne skupščine, ampak se zgolj na njih ne pojavijo.
MATJAŽ PAJK (odvetniška pisarna Korošec): Torej vprašanje, o katerem je odločalo sodišče v tem postopku- ne obstaja veliko sodne prakse niti pravne teorije, zato pač sodišče se je odločilo, a ne, proti razlogom, ki smo jih navajali mi.
DUŠAN MOHORKO (odvetnik Pivovarne Laško): Tisti, ki smo stavili na pravne argumente, smo seveda pričakovali takšno razsodbo sodišča. Tisti, ki so poskušali preko javnosti vplivat, so seveda verjetno razočarani. K sreči sodišča več ne nasedajo takšnim vplivom in pritiskom.
SEME: Kot pravijo naši sogovorniki, ki se bodo na sodbo pritožili, bo imelo v tej zgodbi zagotovo zadnjo besedo šele Vrhovno sodišče.


Medij: POP TV
Avtorji:
Pucer Edi,Seme Damjana,Zgonc Darja
Teme:
Kristjan Verbič, mali delničarji
Rubrika / Oddaja:
24 ur
Datum:
12. 02. 2010
Termin:
19:21
Trajanje:
2