RA SLOVENIJA 1, 29.03.2007, DANES DO 13H, 13.00
Mesno predelovalna industrija MIP iz Nove Gorice je lani tako v okviru matične družbe kot celotne skupine poslovala uspešno. Toda podjetje še naprej bremenijo nekatere neporavnane obveznosti iz preteklosti. V upravi zatrjujejo, da to trenutno ni zaskrbljujoče. Prav tako ne nameravajo zmanjšati števila zaposlenih. Valter Pregelj.
VALTER PREGELJ: V obvladujoči MIP-ovi družbi je zaposlenih 360 delavcev, njihovo število pa se je lani v primerjavi z letom prej zmanjšalo za nekaj več kot sto ljudi. V

glavnem na račun reorganizacije podjetja oziroma z ločitvijo maloprodaje in prenehanjem klavniške dejavnosti, pravijo v upravi družbe in dodajajo, da je prišlo tudi do odpuščanja. O številu presežnih delavcev ne govorijo. Prav tako tudi ne o višini neporavnanih preteklih obveznosti.
MARKO VOLK: Vse obveznosti se normalno po planih odplačujejo.
PREGELJ: Pravi direktor MIP-ove uprave Marko Volk in poudarja, da bilančno vsoto sestavlja prek 30 odstotkov kapitala in da je zadolženost pod 70-imi odstotki. Družba je lani po nerevidiranih podatkih ustvarila 101 milijon tolarjev, oziroma dobrih 421 tisoč evrov čistega dobička. Na ravni skupine je ta znašal približno 750 tisoč evrov. H krepitvi podjetja je po besedah uprave pripomogla tudi lanska dokapitalizacija, čeprav so z njo delničarji izgubili na deležu vrednosti. Na to so opozarjali tudi v Vseslovenskem združenju malih delničarjev, vendar se iz MIP-a nanje verjetno iz strahu in pritiskov uprave niso obračali, pravijo še v omenjenem združenju. Mimogrede, mali delničarji imajo v lastniški strukturi MIP-a, ki je v večinski lasti družine Volk skoraj tretjinski delež, niso pa dejavni, pravi direktor uprave.
VOLK: Ne vidimo nobenega zanimanja ali povpraševanja po kakršnih koli informacijah.
PREGELJ: Zato so po njegovem dokaj zadovoljni.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Pregelj Valter
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov
Rubrika / Oddaja: Danes do 13-ih
Datum: 29. 03. 2007
Termin: 13:00
Trajanje:2