KANAL A, 06. 04. 2007, SVET, 18.00
MARKO POTRČ: Če imate dodatno zavarovanje pri Vzajemni, boste prej ali slej v poštni nabiralnik dobili sporočilo, da se bo Vzajemna privatizirala. Prav za prav se bo povezala z Adriaticom Slovenico. Čez noč bi tako pol Slovenije, Vzajemna ima namreč 900.000 zavarovancev, zavarovano pri drugi zavarovalnici. Pa ni le to. Ker so zavarovanci Vzajemne hkrati tudi lastniki te zavarovalnice, bodo njihove delnice prenesli na Adriatic Slovenico. Pri tem pa si bo, kot v času certifikatov, verjetno kdo pošteno napolnil žepe. Ana Turk.


ANA TURK: Država očitno dela eno, vodstvo Vzajemne drugo. Medtem, ko si Vzajemna prizadeva, da bi se čim hitreje privatizirala in sicer z združitvijo z Adriaticom Slovenico, pa bi država Vzajemno rada spremenila v delniško družbo. O tem pripravlja celo zakon o katerem več pove Kristjan Verbič s Slovenskega združenja malih delničarjev.
KRISTJAN VERBIČ (Vseslovensko združenje malih deležnikov): Ta zakon naj bi bil na vladni ravni pripravljen do 12. tega meseca.
TURK: Kdo bo torej hitrejši. Država ali vodstvo Vzajemne. Nekateri zaposleni v Vzajemni upajo, da država. V uredništvo so namreč poslali pismo in v njem izrazili skrb, da bodo zaradi združitve Vzajemne in Adriatica Slovenice zanesljivo izgubili službo, saj novo podjetje vendar ne bo potrebovalo dveh računovodstev in drugih služb. Sicer pa je strah v Vzajemni stalna praksa. Zaposleni so v pismu zapisali, da jim vodstvi prisluškuje, spremlja elektronsko pošto in telefonske klice. In kaj o vsem tem poreče predsednik uprave Vzajemne Marko Jaklič.
MARKO JAKLIČ (predsednik uprave Vzajemne): Takoj ko smo prejeli to anonimno pismo, stopili v stik še enkrat s Svetom delavcev in sindikatom. Oni nič ne vedo.
TURK: Pismo naj bi torej vodstvu Vzajemne nekdo podtaknil. In tistih, ki bi to lahko storili, ni malo. Prav za prav bi to lahko bil kdorkoli. Konec koncev je pri njih zavarovane pol Slovenije. Toliko je tudi lastnikov tiste Vzajemne, ki bi radi sedaj na vrat na nos privatizirali. Mar to ne spominja na zgodbo o certifikatih. Z njimi so namreč nekateri nepopisno obogateli, drugi pa smo potegnili kratko.



Medij: Kanal A
Avtorji: Turk Ana
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Svet
Datum: 06. 04. 2007
Termin: 18:00
Trajanje:3