VZMD pričelo z množičnim zbiranjem pooblastil za ponovno skupščino Pomorske družbe, sklicane za 29. maj. Vsi mali delničarji prejemajo pismo VZMD s prijavo na skupščino, pooblastilom za glasovanje in vložitev nasprotnega predloga ter delničarski sporazum.

 

 

 

 

POZIV delničarjem POMORSKE DRUŽBE oz. SPLOŠNE PLOVBE

 

 

Spoštovani,

 

obveščamo Vas, da je bila v Uradnem listu RS za dan 29. 05. 2007 ponovno sklicana skupščina Pomorske družbe, d. d., katere delničar ste. Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD), je v letošnjem februarju že uspešno zastopalo male delničarje na skupščini Pomorske družbe. Takrat je želel nemški ladjar Peter Doehle oz. družba Istrainvest, d.o.o., (ki ji je že pred tem uspelo - kot vse kaže tudi ob asistenci Uprave Pomorske družbe - sorazmerno poceni prevzeti večinski delež), v škodo malih delničarjev (tudi Vas!) še povečati svoj delež v Pomorski družbi, čemur bi lahko sledila dokončna »iztisnitev« preostalih malih delničarjev.

 

VZMD in predsednik Sindikata pomorščakov Karl Filipčič sta na februarski skupščini napovedala izpodbojne tožbe na sporne skupščinske sklepe. Sodišče o zadevi do danes sicer še ni odločilo, vendar vse kaže, da utegnemo biti s tožbami uspešni. Tokratna, za 29. maj 2007 sklicana, nova skupščina delničarjev Pomorske družbe, bo odločala tudi o razrešitvi in imenovanju novih članov Nadzornega sveta. Ker je predlagatelj tega sklepa tudi VZMD, Vas vljudno prosimo za podporo, s katero bomo poskušali doseči, da bodo v Nadzornem svetu zastopani tudi vaši interesi. To bo mogoče le v primeru, da dosežemo imenovanje lastnega predstavnika v Nadzorni svet Pomorske družbe. V ta namen prilagamo pooblastilo za skupščino in pooblastilo za vložitev nasprotnega predloga ter prosimo, da ga pozorno preberete in izpolnite ter podpisanega vrnete na naš naslov.

 

Poleg tega vas vabimo, da pristopite k priloženemu delničarskemu sporazumu ter se vključite v Sekcijo malih delničarjev Pomorske družbe v okviru VZMD. Skupaj bomo mali delničarji - tudi Vi - pri morebitni prodaji svojih delnic lahko iztržili neprimerno boljšo oz. optimalno ceno, poleg tega pa bomo združeni imeli na vseh prihodnjih skupščinah precej večjo moč in bodo tudi zato naše delnice vredne več. Številne dosedanje izkušnje in dosežki našega Združenja pričajo o dejstvu, kako pomembno je, da se nam pridružite v čim večjem številu. Svetujemo Vam, da ne prodajate svojih delnic pod pošteno ceno, ki jo lahko dosežemo le skupaj. Tudi primeru, da delnic sploh ne želite prodati, boste s pristopom k delničarskemu sporazumu in vključitvijo v Sekcijo Pomorska družbe pri VZMD imeli na voljo več informacij o poslovanju in dogajanjih v Pomorski družbi in Splošni plovbi.

 

Združeni se boste lahko tudi preko svojih pooblaščencev udeležili skupščine Pomorske družbe in naredili vse potrebno, da bi zaščitili svoje premoženje in preprečili sprejem odločitev, ki so v nasprotju z vašimi interesi. Žal uprava Splošne plovbe z glasovanjem na skupščinah podpira večinskega delničarja družbo Peter Doehle. Tako nam o velikih pritiskih poročajo tudi številni zaposleni, ki se toliko težje odločijo, kaj bi bilo za njih najboljše. Da bi VZMD na skupščinah uspešno zastopalo interese malih delničarjev oz. bivših in sedanjih pomorščakov je pomembno, da ima čim večjo podporo! Zato Vas prosimo, da se odzovete na pričujoče vabilo in nas pooblastite za zastopanje na skupščini delničarjev. Vsak glas šteje, tudi vaš! V kolikor ste do sedaj že oddali kakšna druga pooblastila v zvezi s tokratno skupščino, lahko prejšnje pooblastilo prekličete s podpisom novega in avtomatično velja to - zadnje.

 

V nadaljevanju Vam pošiljamo pooblastilo za zastopanje na skupščini POMORSKE DRUŽBE, d.d., s podanimi predlogi sklepov, ki jih proučite, dopolnite z manjkajočimi podatki in izpolnite glasovalni del (obkrožite). Ne pozabite na podpise! Vse 3 liste nato vložite v priloženo kuverto s predplačano poštnino. Ustrezno izpolnjena in podpisana pooblastila, vključno s predlogi sklepov, morajo prispeti na sedež Združenja najkasneje v sredo 23. maja 2007.

 

Za vse informacije smo dosegljivi na zgoraj navedenih številkah in naslovih.

 

Lep pozdrav in mirno morje,

 

 

 

mag. Kristjan Verbič

 

predsednik VZMD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Značke: skupščina