V zadnjih dneh VZMD opaža in opozarja na napačne interperetacije dejstev v zvezi z različnimi sodnimi postopki, povezanimi s Pivovarno Laško, d.d., še posebej z vloženim predlogom za izdajo začasne odredbe, s katerim se Pivovarni Laško, prepove priprava in izvedba »nove« 15. skupščine, ki ga je VZMD vložil 18. 8. 2009, ter s strani Pivovarne Laško včeraj sporočenim sklepom Okrožnega sodišča v Celju, z dne 18. 8. 2009, da v registrskem postopku zavrne predlog VZMD za vpis novih članov nadzornega sveta, izvoljenih na podlagi nasprotnega predloga VZMD na majski 15. skupščini Pivovarne Laško. VZMD ponovno izpostavlja popolno ločenost obeh omenjenih postopkov pa tudi vseh drugih, saj je v tem trenutku VZMD preko dveh odvetniških družb v štirih različnih sodnih postopkih povezanih s Pivovarno Laško - tudi v tožbi njenega »takratnega« večinskega lastnika Infond Holdinga, d.d. (v posredni lasti prejšnje uprave) za ugotovitev ničnosti 15. skupščine delničarjev Pivovarne Laško, o čemer sodišče še ni odločilo.

 

 

VZMD je v torek, 18. 8. 2009, preko Odvetniške družbe Veršič-Perčič na Okrožno sodišče v Celju vložil predlog za izdajo začasne odredbe, s katero se Pivovarni Laško, d.d., prepove priprava in izvedba »nove« 15. skupščine, sklicane za 31. 8. 2009, oziroma se podredno prepove, da bi se na skupščini glasovalo o posameznih predlaganih sklepih. VZMD namreč zlasti nasprotuje in hkrati predlaga prepoved glasovanja o 4. točki dnevnega reda - Izvolitvi članov nadzornega sveta, saj meni, da je ne le nujno upoštevati sklepe, ki so bili sprejeti že na skupščini družbe z dne 29. 5. 2009 in je protokolirana z ustrezno vloženim in objavljenim notarskim zapisnikom, temveč je to hkrati edini način, da se preprečijo posledice, ki jih v primeru potrditve predlaganih nadzornikov na »novi« 15. skupščini ne bi bilo mogoče sanirati.

 

Le dan po vložitvi predloga za izdajo začasne uredbe pa je mnoge delničarje in strokovne sodelavce VZMD presentila objava nadzorovane informacije na spletnih straneh Pivovarne Laško, ki je v javnih občilih povzročila precej nejasnosti, napačnih interpretacij ter celo prejudiciranj sodb in pomembnih sodnih postopkov. Gre namreč za objavo sklepa Okrožnega sodišča v Celju (št. Srg 2009/22307), ki »je v registrski zadevi dne 18. 8. 2009 sklenilo, da se zavrne predlog, ki ga je vložil predlagatelj VZMD, za splošni vpis spremembe glede subjekta vpisa Pivovarna Laško, d.d., s katerim predlagatelj zahteva vpis dneh novih članov nadzornega sveta.«

 

Ta sklep - proti kateremu bo VZMD vloži pritižbo - ni nikakor povezan z drugimi sodnimi postopki (VZMD je namreč v tem trenutku preko dveh odvetniških družb v štirih različnih sodnih postopkih povezanih s Pivovarno Laško) torej, niti s predlogom VZMD za izdajo začasne odredbe, s katerim se Pivovarni Laško, d.d., prepove priprava in izvedba »nove« 15. skupščine, niti s tožbo »donedavnega« večinskega lastnika Pivovarne Laško Infond Holdinga, d.d. (v posredni lasti prejšnje uprave) za ugotovitev ničnosti 15. skupščine delničarjev Pivovarne Laško. V nobenem od teh postopkov pristojno Okrožno sodišče v Celju še ni odločilo.

Posnetek poteka 15. skupščine Pivovarne Laško, d.d., si lahko ogledate tukaj.
Značke: skupščina